10. 06. 2021 - 22:17
KAKO NIKOLA JOKIĆ TROŠI MILIONE: Najviše para daje na konje,...
907
Shares
KAKO NIKOLA JOKIĆ TROŠI MILIONE: Najviše para daje na konje, ali je za OVU

KAKO NIKOLA JOKIĆ TROŠI MILIONE: Najviše para daje na konje, ali je za OVU "zvijer" u garaži iskeširao neviđenu sumu!

10. 06. 2021 - 22:17
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Najbolji košarkaša svijeta Nikola Jokić mogao bi uskoro da postane i najplaćeniji košarkaš svijeta!

Jokića trenutni ugovor sa Denverom vezuje do 2023. godine i garantuje mu zaradu od 151 miliona dolara.

Titula MVP-ja lige, koju je sasvim zasluženo ponio, po svemu sudeći donijeće mu znatno bolji ugovor! Kako navode mediji u Americi, Jokić i Denver bi narednog ljeta mogli da potpišu novi, "super max" ugovor po kome bi Jokić za pet godina zaradio 241 milion dolara. U pitanju je maksimalan ugovor u NBA, ograničenog trajanja od pet godina, a prema kojem plata igrača raste iz godine u godinu.

Tako bi popularni "Džoker" u prvoj godini zaradio 42.6 miliona dolara, u drugoj 44.9 milion, a u posljednjoj petoj bi stigao do cifre od 54.8 miliona dolara.

Sadašnji rekord drži grčki reprezentativac Janis Adetokunbo koji zarađuje 228 miliona dolara.

Jokić je veliki dio para do sada izdvojio za svoju ljubav prema konjima. U prvom planu je njegov ljubimac "Dream catcher" (Hvatač snova), a prema ranijem priznanju njegovog oca Branislava, planiraju veću ergelu trkačkih konja. Takođe, Jokić ulaže i u renoviranje hipodroma u Somboru.

Konji su u svijetu ozbiljan biznis, mogu da dostignu cijenu i od nekoliko miliona eura.

Ipak, ni "konji" ispod haube nisu nepoznanica Somborcu. Jokić je, kako su američki mediji krajem prošle godine objavili, kupio novi Mercedes koji vredi oko 250.000 eura. Tačnije, u pitanju je prerađeno vozilo Mercedesa. Brabus je tjunerska kuća koja se bavi tim poslom i na automobile stavlja pečat u obliku prepoznatljivog slova "B".

Takav Brabus G63 AMG od 4.000 kubika i 800 konja, a koji je težak čak 3,2 tone, u vlasništvu je najboljeg košarkaša svijeta. Automobil oduše luksuzom iznutra, ima karbonsku haubu i kožu. Ispod haube se nalazi bi-turbo motor V8 limitiran na 240 kilometara na čas.

Brabusu su ugrađene i aluminijuske ergonomske poluge na volanu za mijenjanje brzina, a upravo je zbog težine vozila njegova maksimalna brzina i limitirana na spomenutih 240 na sat. Ispusni i sistem Jokićevog automobila je napravljen od nerđajućeg čelika, sa posebnim dodacima pozadi kako bi zvučao još moćnije. Brabus se kotrlja na 23-inčnim felnama, obloženim gumama Kontinenta, Pireli ili Jokohama. Ofarbane su u crnu boju i nose veoma široke niskoprofilne pneumatike 305/35 R23.

Srpski centar će po želji moći da pokreće auto i bez ulaska jer ima sistem "Keyless Go" kojim može da ga aktivira odmah po prilasku vozilu. Kada se pokrene, ako se vozi po gradu, trošiće oko 16,5 litara na sto kilometara, dok na autoputu potrošnja pada na tričavih 11,1 litar na sto.

 

Kurir

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti