10. 06. 2021 - 23:24
Bivši trener omladinaca Barcelone sutra započinje posao u bh....
907
Shares
Bivši trener omladinaca Barcelone sutra započinje posao u bh. premijerligašu

Bivši trener omladinaca Barcelone sutra započinje posao u bh. premijerligašu

10. 06. 2021 - 23:24
0
Shares

Ekipa Rudara iz Prijedora sutra počinje pripreme za povratničku sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Nakon sjajne sezone u Prvoj ligi Republike Srpske ekipa iz Prijedora je zasluženo izborila plasman u društvo najboljih bh. timova i tamo ne žele biti samo prolaznici.

Ambiciozna uprava kluba naporno radi na dovođenju kvalitetnog kadra, a trenersku klupu ovog kluba će, kako je SportSport.ba i najavio, preuzeti iskusni stručnjak Nikica Milenković (61).

Svi detalji oko ugovora između dvije strane su dogovoreni i Milenković sutra počinje sa poslom u novom bh. premijerligašu

Uskoro se očekuje dolazak i prvih pojačanja. U Rudaru nisu željeli žuriti sa dovođenjem igrača, odnosno čekalo se da novi trener i službeno preuzme ekipu.

Nova lica u dresu Rudara se mogu očekivati već od ponedjeljka, a vidjet ćemo kako će se ovaj tim snaći u povratničkoj sezoni u Premijer ligi.

Ovaj Riječanin je poznat po tome što je na početku trenerske karijere radio u slavnoj La Masiji gdje je trenirao igrače poput Xavija, Puyola, Inieste...

Nakon toga u Rijeci je obnašao funkciju sportskog direktora, a istu funkciju prethodnih godina imao je i u ljubljanskoj Olimpiji koju je nedavno napustio.

U Olimpiji je prije godinu dana bio i ulozi trenera kratak period nakon što je otkaz tada dobio Safet Hadžić.

Učitaj još novosti