10. 06. 2021 - 20:16
NEVJEROVATNO: Znate li šta se desilo sa respiratorima koje je...
907
Shares
NEVJEROVATNO: Znate li šta se desilo sa respiratorima koje je Messi donirao Argentini?

NEVJEROVATNO: Znate li šta se desilo sa respiratorima koje je Messi donirao Argentini?

10. 06. 2021 - 20:16
0
Shares

Fudbaler Barcelone Lionel Messi prije 10 mjeseci je donirao 32 respiratora Argentini za borbu protiv koronavirusa, ali oni i dalje nisu na raspolaganju bolnicama.

Argentina se ponovo bori sa velikim brojem slučajeva zaraze koronavirusom, koji su zdravstveni sistem stavili u tešku situaciju, a također rezultirali i odustajanjem od organizacije Copa Americe koja će se umjesto u Argentini  održati u Brazilu.

No, šta se zapravo desilo sa Messijevim respiratorima i zašto nisu na raspolaganju zdravnstvenom sektoru u ovim teškim trenucima kroz koje cijela Argentina prolazi? 

Infobae prenosi da 32 respiratora koje je Messi putem svoje fondacije donirao Argentini, stoje već 10 mjeseci napušteni u skladištu argentinske carine. 

Razlog zašto su tu gdje jesu leži u činjenici da Nacionalna uprava za lijekove, hranu i medicinske proizvode (ANMAT) u Argentini još nije odobrila njihov ulazak u zemlju. 

"Respiratori koje je donirao Messi su u svojevrsnoj 'blokadi" jer se carinski postupci ne mogu dovršiti", rekao je izvor povezan sa carinskim uredom. 

"Dok se papiri ne dostave, respiratori ostaju u carinskom skladištu", dodaje izvor. 

Učitaj još novosti