10. 06. 2021 - 19:54
ŠTA SE DEŠAVA U REPREZENTACIJI FRANCUSKE: Mbappe bijesan na...
907
Shares
ŠTA SE DEŠAVA U REPREZENTACIJI FRANCUSKE: Mbappe bijesan na saigrača zbog izjave, atmosfera nije baš najbolja

ŠTA SE DEŠAVA U REPREZENTACIJI FRANCUSKE: Mbappe bijesan na saigrača zbog izjave, atmosfera nije baš najbolja

10. 06. 2021 - 19:54
0
Shares

Reprezentacija Francuske je prvi favorit predstojećeg Evropskog prvenstva, a prema pisanju tamošnjih medija, čini se da atmosfera u redovima Trikolora nije baš najbolja.

Tamošnji mediji pišu kako je Kylian Mbappe, nakon utakmice protiv Bugarske, bio bijesan na saigrača Oliviera Girouda zbog njegove izjave, jer se on požalio na sebičnost u reprezentaciji Francuske. 

"Uvijek pokušavam da tražim loptu od mojih kolega što je moguće više, jer želim da nađem prava rješenja, ali one nikako ne dolaze do mene", kazao je Giroud.

Izjava napadača Chelseaja je zasmetala Mbappeu, kojeg su u redovima Trikolora na sve načine morali odvraćati od ideje da održi samostalnu konferenciju za medije, kako bi na taj način demantovao riječi Girouda, pa na kraju to fudbaler PSG-a nije ni uradio.

Međutim, u cijelu priču se morao uključiti i Didier Deschamps, selektor Francuske, kako bi smirio tenzije koje su bile na relaciji Mbappe - Giroud, pa je on na kraju stao u zaštitu fudbalera PSG-a. 

"Kada bi lopta dolazila svaki put do onog koji je traži, onda bi bilo sve isto, ali ono što Giroud kaže, može biti tačno. Mi ovdje sada ne želimo osuđivati Mbappea, jer Giroud nema isti profil kao on", poručio je Deschamps.

Podsjetimo, reprezentacija Francuske će u grupnoj fazi Evropskog prvenstva igrati protiv Njemačke, Portugala i Mađarske. 

 

Učitaj još novosti