31. 05. 2021 - 16:56
Chelsea želi započeti dominaciju. U dva igrača ulaže 200...
907
Shares
Chelsea želi započeti dominaciju. U dva igrača ulaže 200 miliona eura

Daily Mail javlja

Chelsea želi započeti dominaciju. U dva igrača ulaže 200 miliona eura

31. 05. 2021 - 16:56
0
Shares

Daily Mail piše da Chelsea nakon osvajanja Lige prvaka kreće u izgradnju momčadi koja će sljedeće sezone napasti sve trofeje i započeti dominaciju na svim frontovima.

Za to su Thomasu Tuchelu potrebna još dva ili tri igrača, kako je nedavno otkrio. Bluesi bi mogli potrošiti oko 200 milijuna eura ovog ljeta.

"Dva ili tri nova igrača bi nam dobro došla. Stvar je u tome da nikad ne sprječavate promjene. Tako uvijek dobivate novu energiju, nove momke koji izazivaju sve na treningu i utakmicama. Mislim da je to dobra stvar", rekao je nedavno njemački trener.

Tuchel prvenstveno traži ubojitog napadača koji će s lakoćom zabijati sve ono što je posljednjih mjeseci promašivao Timo Werner. Iako Werner igra sjajan nogomet, nedostaje mu realizacija. Tuchel na popisu ima Romelua Lukakua, Erlinga Halanda i Harryja Kanea. Od Uprave Chelseaja traži jednog od ta tri napadača.

Chelsea vraća Lukakua?

Englezi pišu da je najrealniji dolazak 28-godišnjeg Lukakua. Belgijski centarfor s Interom je osvojio Serie A i bio njihov ključan igrač, međutim situacija u milanskom klubu je kompleksna.

Zbog financijskih problema iz kluba je otišao trener Antonio Conte, kojem klub nije mogao obećati da će zadržati postojeći kadar. Inter mora prodavati i skupiti oko 100 milijuna eura, a taj novac može zaraditi ako proda Lukakua.

Lukaku je 2011. stigao iz Anderlechta u Chelsea, no tamo nikada nije dobio pravu priliku, jer ga je londonski klub slao na posudbe u WBA i Everton, koji ga je kasnije otkupio. Lukaku prema Transfermarktu vrijedi 100 milijuna eura, a prošle sezone je u 44 utakmice zabio 30 golova i imao deset asistencija.

Tuchel ima favorita u redovima gradskog rivala

Chelseaju novac nije problem. Za ostvarene rezultate tijekom ove sezone u Ligi prvaka Chelsea je dobio oko 80 milijuna eura, a još 31 milijun dobio je na račun visokog klupskog koeficijenta. Tako je Chelsea zaradio više od 110 milijuna eura, a još ga čeka i dio financijskog kolača od TV prava.

Poznato je i da će nogometaši Chelseaja podijeliti između sebe 10 milijuna eura. Toliku su zaradu dogovorili s čelnicima kluba na početku sezone ako osvoje Ligu prvaka. Da su izgubili finale, dobili bi pet milijuna eura.

Pritom, klub će dodatno zaraditi prodajama Calluma Hudsona Odoija, Tammyja Abrahama, Oliviera Girouda i Fikaya Tomorija, koje je Tuchel ranije otpisao. Tuchel traži prinove na poziciji stopera i veznog igrača. Najviše mu se sviđa West Hamov Declan Rice (22) za kojeg bi Chelsea morao dati preko 80 milijuna eura.

Riječ je o jednom od najtalentiranijih engleskih igrača, koji prema Transfermarktu vrijedi 65 milijuna eura. S West Hamom je ove sezone iznenađujuće izborio Europa ligu, a za klub je nastupio 35 puta i zabio dva gola te jednom asistirao. Rice može igrati i kao stoper i kao veznjak, što se Tuchelu posebno sviđa.

Chelsea je ove sezone završio četvrti u Premiershipu. Izgubio je u finalu FA Kupa od Leicestera, u Liga kupu je ispao u četvrtom kolu, a Ligu prvaka je osvojio 1:0 pobjedom protiv Manchester Cityja u Portu.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti