31. 05. 2021 - 15:55
Ramos dobio dvogodišnji ugovor, odlazi u Englesku nećete...
907
Shares
Ramos dobio dvogodišnji ugovor, odlazi u Englesku nećete vjerovati u koji klub!

Napušta Real Madrid

Ramos dobio dvogodišnji ugovor, odlazi u Englesku nećete vjerovati u koji klub!

31. 05. 2021 - 15:55
0
Shares

Sergio Ramos je ušao u posljednje sedmice ugovora s Real Madridom i praktično je već sada slobodan u izboru novog kluba. 

Ramos iza sebe ima izuzetno tešku sezonu obilježenu brojnim povredama. Na proljeće praktično nije ni igrao pa je na kraju ostao i bez poziva na Evropsko prvenstvo.

Iskusuni Španac je već godinama među najboljim štoperima svijeta. Konstantno se povezuje s odlaskom u Premiership, a čini se da bi se to uskoro moglo i desiti.

Međutim, i dok sam izbor Premiershipa kao najjače lige svijeta nije toliko iznenađenje, eventualni potpis za Manchester City Pepa Guardiole to sigurno jeste. 

Guardiola i Ramos su dugo vremena bili na suprotnim stranama. Bilo je to ponekad i varnica posebno za vrijeme El Clasica, ali bi sada mogli sarađivati.

ESPN je jutros objavio da su Građani za Španca spremili dvogodišnji ugovor ukoliko do 30. juna ne produži saradanju s Realom. Istu vijest je potvrdio i madridski AS. 

U Cityju smatraju da dugogodišnji član Madriđana može još igrati na vrhunskom nivou, a čak su mu ponudili i treću godinu ugovora koju bi proveo u franšizi iz MLS-a, New York Cityju. 

Pregovori između Kraljeva i svog 35-godišnjeg kapitena su odavno stopirani. Defanzivac želi dvije godine ugovora, a u Realu smatraju da je bolja opcija da se ugovor produžuje sezonu za sezonom. 

Trofejni fudbaler iz Seville je prihvatio i smanjenje plate za 10 %. To mu uopšte ne predstavlja problem obzirom na silnu zaradu u prošlosti, ali za uzvrat želi ugovor od dvije godine.

Da se u Realu spremaju na Ramosov odlazak govori i činjenica nedavni potpis Davida Alabe koji je doveden besplatno i to da igra na poziciji lijevog štopera, mjesto u timu koje duže od decenije drži Ramos. 

Inače, Ramos nije jedini problem s kojim se posljednjih dana suočava Florentino Perez. Nakon što je otišao Zinedine Zidane Real je primoran da traži i novog trenera pa će ljeto u kraljevskom klubu biti itekako uzbudljivo. 

Legendarni defanzivac je sada već svom bivšem treneru poželio sve najbolje i poručio mu je da uživa u odmoru.

"ZZ, jedan jedini. Želim ti sve najbolje. Zaslužio si i zaradio si to. Uživaj u životu sa porodicom. Veliki zagrljaj i hvala gospodine", poručio je Ramos. 

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti