30. 05. 2021 - 15:41
Stvorio je šampionski Monaco i Lille. U Realu će treći put...
907
Shares
Stvorio je šampionski Monaco i Lille. U Realu će treći put morati slomiti PSG

Blizu dovođenja pojačanja

Stvorio je šampionski Monaco i Lille. U Realu će treći put morati slomiti PSG

30. 05. 2021 - 15:41
0
Shares

Real Madrid blizu je dovođenja velikog pojačanja za iduću sezonu, ali ne radi se o Kylianu Mbappeu niti bilo kojem drugom igraču, kao ni o zamjeni za Zinedinea Zidanea na klupi.

Meta Madriđana je Luis Campos, Portugalac koji je već radio u Realu u stožeru Josea Mourinha, a zaslužan je za jedina dva izgubljena francuska naslova PSG-a u proteklih devet godina kao tvorac šampionske momčadi Monaca 2017. i Lillea ove godine.

Oba je kluba napustio prije nego što su stigli trofeji, ali selekcija obiju momčadi njegovo je djelo.

Dvadeset godina bio je trenerska posvuduša u Portugalu. Mourinho mu je u Realu namijenio drugu ulogu


Nakon prve sezone bez titule još od 2010. Florentino Perez želi konačno napraviti pravu rekonstrukciju momčadi, a kao sportskog direktora i čovjeka koji će posložiti momčad za novu eru zamislio je upravo 56-godišnjeg Portugalca.

Campos je dvadeset godina radio kao trener u Portugalu, prije nego što ga je Mourinho 2012. doveo u Real da mu kao član stožera pomogne u skautiranju. Od tada je u dobrim odnosima s Perezom.

Nakon godinu dana otišao je u Monaco kao sportski direktor te je rješavao transfere Falcaa, Moutinha, Jamesa Rodrigueza, Fabinha, Martiala, Ricarda Carvalha, Bernarda Silve, Bakayoka i Kondogbije, a iz tog je razdoblja stvorio odnos s Mbappeom, koji i danas njeguje, što nije nevažno s obzirom na to da će mu jedan od prioriteta biti dovesti ga na Bernabeu.

Nakon Monaca i u Lilleu je posložio momčad koja će srušiti PSG

U godini kada je Monaco njegov rad naplatio naslovom prvaka prešao je u Lille, gdje je to ponovio, posložio je momčad koja je ove sezone osvojila titulu ispred PSG-a. Klub je napustio u prosincu, nakon promjene vlasničke strukture.

Goal.com piše da pregovori traju već dva mjeseca, ali da su ostavljeni za kraj sezone, da ne skidaju fokus kluba s travnjaka i borbe za trofeje. Uskoro bi trebali biti završeni.

Sport.ba/Index.hr

Učitaj još novosti