31. 05. 2021 - 12:01
POTPUNI REMONT EKIPE: U Barcelonu stigao Aguero, ali navijači...
907
Shares
POTPUNI REMONT EKIPE: U Barcelonu stigao Aguero, ali navijači iščekuju dolazak još dva velika pojačanja

VELIKE PROMJENE U IGRAČKOM KADRU

POTPUNI REMONT EKIPE: U Barcelonu stigao Aguero, ali navijači iščekuju dolazak još dva velika pojačanja

Sport.ba
31. 05. 2021 - 12:01
0
Shares

Sergio Aguero svoju karijeru nastavlja u dresu Barcelone. Argentinski napadač sinoć je sletio u Španiju, a danas i trebao odraditi ljekarske preglede.

Međutim, Barcelona uveliko radi i na dolasku Georginija Wijnalduma koji će narednog mjeseca biti slobodan igrač jer mu ističe ugovor s Liverpoolom.

Nizozemac nije odlučio da produži svoj ugovor s klubom sa Anfielda i kako stvari stoje i njega ćemo od naredne sezone gledati u dresu Barcelone.

Wijnaldum se trenutno nalazi u kampu reprezentacije Nizozemske koja se priprema punom parom za nastup na Evropskom prvenstvu.

Ipak, u Barceloni ne žele čekati kraj Eura kako bi predstavili Wijnalduma i odlučni su da sve to obave prije početka Evropskog prvenstva.

Naime, ugledni novinar Fabrizio Romano objavio je da su u Barceloni odlučili da pošalju svoj ljekarski tim u trening kamp reprezentacije Nizozemske kako bi Wijnaldum mogao obaviti ljekarske preglede.

Ukoliko sve bude prema planiranom on će potpisati ugovor s Barcelonom i pozirati u dresu ovog kluba, a zvanično će biti predstavljen na Camp Nouu nakon što se završi Euro. Očekuje se da Wijnaldum potpiše ugovor do ljeta 2024. godine.

Planirano je da to uradi i Eric Garcia koji također stiže u Barcelonu iz Manchester Cityja kao slobodan igrač, ali će on biti predstavljen u utorak.

Vratimo se pak argentinskom napadaču. Aguero je na odlasku iz Manchestera poručio:

"Ponosan sam na ovaj tim i što sam ove boje nosio toliko godina. Manchester City - zauvijek u srcu."

Sergio Aguero je u proteklih deset godina odigrao ukupno 390 utakmica za Građane i postigao je odličnih 260 pogodaka.

Osvojio je Aguero 15 trofeja, od kojih su pet trofeji prvaka Premier lige, ali je ostao bez trofeja Lige prvaka kojeg su izgubili od Chelseaja s 0:1.

Bez obzira na sve Aguero će ostati upamćen kao jedan od najvećih fudbalera Cityja u historiji.

Katalonski Sport objavio je i detalje ugovora. Aguero bi trebao ostati na Camp Nouu do juna 2023., a godišnje će zarađivati pet miliona eura.

Učitaj još novosti