31. 05. 2021 - 07:45
TEK ĆE SAD SIJATI STRAH U KOSTI SVIMA: Tuchel će posjedovati...
907
Shares
TEK ĆE SAD SIJATI STRAH U KOSTI SVIMA: Tuchel će posjedovati MAŠINERIJU, stiže najbolji napadač svijeta i veznjak o kojem Barca sanja

ENGLESKA

TEK ĆE SAD SIJATI STRAH U KOSTI SVIMA: Tuchel će posjedovati MAŠINERIJU, stiže najbolji napadač svijeta i veznjak o kojem Barca sanja

31. 05. 2021 - 07:45
0
Shares

Njemački stručnjak Thomas Tuchel napravio je čudo na klupi Chelseaja. Mnogi su smatrali da je sezona s Frankom Lampardom bila potpuno razočaravajuća i nisu bili daleko od istine.

Pedantni Tuchel priliku je u nastavku dao šansu nešto iskusnijim nogometašima, ali je svima jasno da će se njegov projekat graditi na podmlađenom sastavu.

Njegov predhodnik ostavio mu je izuzetno snažnu momčad, koja je već sada uz nekoliko korekcija njemačkog stručnjaka izrasla u ozbiljan mega tim.

Prva meta ljetnog prijelaznog roka ostaje Erling Halland i tu se Tuchel neće previše buniti. Osim norveškog napadača, u igri su, prema The Sun-u, još dva imena.

sport-preview-erling-haaland

Ravnotežu će na sredini terena Nijemac pokušati uspostaviti dovođenjem Marca Verrattija.

Iako je Italijan vezan jakim ugovorom za PSG, za očekivati je da Chelsea uz odličnu pregovaračku moć i vitalnu pomoć Tuchela ostvari ovaj ogroman posao.

neymar-veratti

Bitnu promjenu će Tuchel napraviti u odbrani jer želi pouzdanog centralnog defanzivca.

Marquinhos je prva meta, nakon što je otpalo dovođenje Dayot Upamecana (potpisao za Bayern).

Stameni Brazilac zainteresovan je za transfer, a ‘Plavcima’ bi njegov potpis mogao predstavljati dobar izazov ovog ljeta.

chelsea

Ostatak momčadi ostao bi manje-više isti jer je Lampard napravio sjajan posao za vrijeme svog mandata u Londonu.

Tako bi naredne sezone početna postava Chelseaja mogla izgledati ovako: Mendy, Chilwell, Silva, Marquinhos (Rudiger), James, Verratti (Jorginho), Kante, Havertz, Mount (Werner), Pulisic (Ziyech), Haaland.

Učitaj još novosti