18. 05. 2021 - 08:12
BARCELONA DOBIJA PAKLENOG IGRAČA ALI POD JEDNIM USLOVOM:...
907
Shares
BARCELONA DOBIJA PAKLENOG IGRAČA ALI POD JEDNIM USLOVOM: Propadaju planovi kluba da otjeraju Koemana - ZA OVU ZVIJER VRIJEDI SVE ŽRTVOVATI

BARCELONA DOBIJA PAKLENOG IGRAČA ALI POD JEDNIM USLOVOM: Propadaju planovi kluba da otjeraju Koemana - ZA OVU ZVIJER VRIJEDI SVE ŽRTVOVATI

18. 05. 2021 - 08:12
0
Shares

Holandski as Memfis Depaj (27 godina) preći će iz Liona u Barselonu ovog ljeta, ako njegov zemljak Ronald Kuman ostane na klupi "Blaugrane".

Prema pisanju "Marke", dogovoreno je da napadač Liona pojača velikana sa Nou Kampa, on je sve utanačio sa Barselonom, ali sada mora da bude ostvaren još jedan, jako važan uslov.

"Od kada je u toku sezone izabran predsjednik kluba Đoan Laporta, sigurnost Kumanove pozicije varira. Ako Laporta odluči da promijeni trenera, onda će biti potrebni dodatni pregovori oko dolaska Depaja", objasnio je madridski list.

screenshot-17

Važna stavka ove priče je to da Depaj u junu postaje slobodan igrač i da želi da sarađuje sa Kumanom, pa je zbog toga spreman i da smanji svoju platu da bi ostvario san. Obostrana želja dvojice zemljaka o ovom potpisu postoji od početka sezone.

Depaj je izraziti napadač koji je sposoban da igra i na krilnim pozicijama i u Lionu je pokazao klasu, što nije uspio za dvije turbulentne godine u Mančester junajtedu. On je u dresu "crvenih đavola" od 2015. do 2017. odigrao 53 utakmice, dao sedam golova, pa se preselio u Francusku, gdje je eksplodirao...

Noseći "desetku" Liona, Depaj je dao čak 75 golova u posljednje četiri godine, a "Marka" iznosi da njegov eventualni dolazak neće uticati na želju kluba da potpiše i norvešku senzaciju, Erlinga Braut-Holanda.

Biće ovo burno Barselonino ljeto.

Izvor:Mondo

Učitaj još novosti