18. 05. 2021 - 07:58
DIJETA KRISTIJANA RONALDA: Dušan Tadić otkrio svoju ishranu -...
907
Shares
DIJETA KRISTIJANA RONALDA: Dušan Tadić otkrio svoju ishranu - EVO ŠTA SVE JEDE, 1 NAMIRNICA OBAVEZNA PRIJE MEČA

DIJETA KRISTIJANA RONALDA: Dušan Tadić otkrio svoju ishranu - EVO ŠTA SVE JEDE, 1 NAMIRNICA OBAVEZNA PRIJE MEČA

18. 05. 2021 - 07:58
0
Shares

Dušan Tadić jedan je od najspremnijih fudbalera u sivetu. 

Pravi atleta, kojem se dive navijači Ajaksa i celokupna holandska javnost. Kapiten srpske fudbalske reprezentacije otkrio je Holanđanima da se po pitanju ishrane i dnevnih treninga ugleda na Kristijana Ronalda, možda i najboljeg igrača na planeti.

Precizni holandski statističari izračunali su da je Dušan Tadić odigrao čak 93 utakmice u kontinuitetu za Ajaks! Što je nevjerovatan podatak. Ako im je vjerovati, Srbin nije propustio nijednu utakmicu za "kopljanike" od 2018. godine, kada je iz Sautemptona došao u Amsterdam. U rijetkim prilikama Tadić je utakmice počinjao kao rezerva, uglavnom je bio starter.

1817436-55-ls

- Svakog dana sam zauzet radom na svom tijelu, od glave do prstiju na nozi. Mora naporno da se radi svaki dan kako biste ostali u formi. I namerno kažem svaki dan, jer to često fudbaleri potcenjuju. Ako to radite jednom nedeljno, ili jednom mesečno, nećete postići ono što možete - rekao je Dušan Tadić, koji ima 33 godine.

Kapiten Ajaksa kaže da se ugleda na Kristijana Ronalda kada je riječ o ishrani i vježbama, te da dijeli savjete i mlađim fudbalerima:

- Ponekad me mladi momci pitaju za savjet, a mnogo mi se sviđa kada me poslušaju i rade ono što im kažem.

Što se tiče nevjerovatnog Portugalca Tadić kaže:

- Kristijano Ronaldo je i dalje u formi i gladan sa 36 godina.

Otkrio je Dušan Tadić svoje dnevne rituale. Dan pre utakmice unosi mnogo ugljenih hidrata. I pije dosta vode, povremeno sa šumećom tabletom kako bi izbjegao grčeve. Ako Ajaks igra meč uveče, Tadić popodne pojede tanjir sa tjesteninom, ribom, ili piletinom. Pred utakmicu poješće sendvič, a na izlasku iz svlačionice na teren obavezno popije čašu vode i pojede bananu sa medom.

Dušan Tadić i ne pomišlja na penziju. Ugovor sa Ajaksom traje još dvije godine:

- Za mene su godine samo broj. Sve dok se budem osjećao dobro, igraću fudbal.

IzvorKurir

Učitaj još novosti