15. 05. 2021 - 23:31
MOURINHO ŽELI DOVESTI NOVOG IGRAČA koji je odbio Romu prije...
907
Shares
MOURINHO ŽELI DOVESTI NOVOG IGRAČA koji je odbio Romu prije nekoliko godina

MOURINHO ŽELI DOVESTI NOVOG IGRAČA koji je odbio Romu prije nekoliko godina

15. 05. 2021 - 23:31
0
Shares

Do kraja prvenstva u Seriji A ostala su još samo dva kola, a nakon toga klubovi će početi pripreme za novu sezonu.

Mnogi klubovi u Italiji ove sezone nisu baš oduševili svojim igrama, a među njima je i Roma. Rimski klub je ostao bez šansi da naredne sezone igra u Ligi prvaka, ali i Evropskoj ligi.

Roma je trenutno na mjesto koje vodi u novo UEFA-ino takmičenje, a to je Konferencijska liga. Međutim, nije sigurno da će se tu zadržati jer im opasno prijeti Sassuolo.

Jasno je da je pred Vučicom ogroman posao ovog ljeta, a to se posebno odnosi na Josea Mourinha koji će on naredne sezone biti novi trener rimskog kluba.

Portugalcki stručnjak će sigurno napraviti neke promjene u igračkom kadru kojeg je imao na raspolaganju Paulo Fonseca prethodne dvije sezone.

Već uveliko se špekuliše o tome ko bi mogao doći na Olimpico ovog ljeta, a na mogućem spisku pojačanja pojavilo se još jedno veoma zanimljivo ime.

Naime, Corriere della Sera je objavio jutros da Mourinho želi dovesti u Romu francuskog ofanzivca Allana Saint-Maximina koji igra trenutno u dobroj formi u dresu Newcastlea.

Ovaj 24-godišnji fudbaler je bio na meti Rome prije nekoliko godina dok je igrao za St. Etienne, ali je tada odlučio da odbije poziv iz Rima.

Međutim, čini se da bi se ovog ljeta Saint-Maximin mogao priključiti Džeki i društvu jer je Roma spremna da plati oko 30 miliona eura za njega. Mourinho smatra da bi on bio dobro pojačanje, a da li će Vučica uspjeti da ga dovede iz Newcastlea ostaje nam da vidimo.

Francuz je u dosadašnjem dijelu sezone Premiershipa za Newcastle odigrao 23 utakmice i uspio je zabiti tri gola i dodati još pet asistencija.

Učitaj još novosti