15. 05. 2021 - 15:41
Guardiola iznenadio odlukom o napadaču za narednu sezonu: Može...
907
Shares
Guardiola iznenadio odlukom o napadaču za narednu sezonu: Može igrati desno, lijevo, devetku

Španac ima plan

Guardiola iznenadio odlukom o napadaču za narednu sezonu: Može igrati desno, lijevo, devetku

15. 05. 2021 - 15:41
0
Shares

Španski stručnjak je sa svojim timom poprilično lagano osvojio treći naslov prvaka i sada će pokušati da mirno završe sezonu u Premiershipu uz potpunu posvetu finalu Lige prvaka protiv Chelseaja.

Tokom ljeta City će ostati bez Sergija Aguera koji nakon 10 godina odlazi iz kluba i karijeru vjerovatno nastavlja u Barceloni.

Ipak, usprkos njegovom odlasku Guardiola nije siguran hoće li kupovati novog napadača, jer na ovoj poziciji ima namjeru koristiti mladog Španca Ferrana Torresa.

Sjajni 21-godišnjak je odigrao odlično protiv Newcastlea kao lažna devetka. Zabio je hat-trick i Pep ga namjerava u narednoj sezoni koristiti kao napadača.

"Ferran može igrati 'devetku'. Ove sezone smo ga koristili na toj poziciji i bio je sjajan. U početku je bio malo 'mekan', ali sve se okrenulo nakon utakmice protiv Crystal Palacea", rekao je Guardiola.

Vrlo je moguće da će mladi Španac naredne sezone imati ulogu napadača i da se ekipa neće pojačavati na ovoj poziciji.

"Ne znam da li ćemo kupovati napadača. Ferrana možemo koristiti desno, lijevo i na poziciji napadača", istakao je Guardiola.

Torres je u City stigao prošlog ljeta iz Valencije za 23 miliona eura. Za Građane je odigrao 34 utakmice i ima učinak od 13 golova i tri asistencije.

Sport.ba/SportSport.ba

Učitaj još novosti