11. 05. 2021 - 08:47
KAKVA BOMBA, POSTIGNUT DOGOVOR! PJANIĆ NAPUŠTA BARCELONU:...
907
Shares
KAKVA BOMBA, POSTIGNUT DOGOVOR! PJANIĆ NAPUŠTA BARCELONU: Ponuđena nova razmjena, ODLAZI NAKON 1 SEZONE

KAKVA BOMBA, POSTIGNUT DOGOVOR! PJANIĆ NAPUŠTA BARCELONU: Ponuđena nova razmjena, ODLAZI NAKON 1 SEZONE

11. 05. 2021 - 08:47
0
Shares

Miralem Pjanić je u ljeto prošle godine napustio Juventus i potpisao je ugovor sa Barcelonom. Katalonski tim je za Pjanića u Torino poslao Brazilca Arthura Mela, a Juventus je doplatio još 10 miliona eura.

Međutim, Pjanić se u Barceloni nije naigrao. Ronald Koeman mu ne daje previše priliku za igru i to je svakako razočarenje za bh. veznjaka.

screenshot-5

Ipak, od naredne sezone Miralem bi ponovo mogao obući dres Stare dame iz Torina, jer je Juventus ponudio novu razmjenu Barceloni.

Katalonski radio (RAC1) objavio je večeras kako su prije nekoliko sedmica obavljeni razgovori o razmjeni Pjanić za urugvajskog veznjaka Rodriga Bentancura.

Dogovor u prvoj fazi pregovora nije postignut, ali oba kluba su ostavila mogućnost da se dogovor ipak postigne novim razgovorima na kraju ove sezone.

Bilo bi svakako interesantno vidjeti Pjanića ponovo u dresu Bianconera, gdje je nastupao od 2016. do 2020. godine. Pjanić je osvojio četiri titule prvaka u Torinu, nastupio je u 178 utakmica i zabio je 22 gola.

Treba svakako istaći da su arapski mediji prije nekoliko dana objavili kako ekipa Al Nassra iz Saudijske Arabije želi Pjanića u svojim redovima i da su mu spremni ponuditi bogat ugovor.

Također, prije nekoliko dana pojavila se informacija, koju je objavio katalonski list Sport, kako Pjanića u svojim redovima žele Chelsea i Inter, pa bi bh. fudbaler mogao imati slatke muke kada je izbor novog kluba u pitanju.

Bit će svakako zanimljivo vidjeti šta će se dešavati sa Pjanićem u ljetnom prelaznom roku, ali po svemu sudeći, velike su šanse da će on napustiti Camp Nou nakon samo jedne sezone.

Pjanić je u dresu Barcelone ove sezone nastupio samo 28 puta i nije imao učinka.

Izvor:Sportsport

Učitaj još novosti