11. 05. 2021 - 08:23
ZVANIČNO! NEYMAR DONIO ODLUKU, STIGAO NOVI UGOVOR: Pao potpis,...
907
Shares
ZVANIČNO! NEYMAR DONIO ODLUKU, STIGAO NOVI UGOVOR: Pao potpis, sada je največe ime u historiji kluba

ZVANIČNO! NEYMAR DONIO ODLUKU, STIGAO NOVI UGOVOR: Pao potpis, sada je največe ime u historiji kluba

11. 05. 2021 - 08:23
0
Shares

Prva zvijezda Pari Sen Žermena se neće vraćati u Barselonu, niti napuštati klub. Ostao je vjeran svojim riječima da je pronašao sebe među "svecima" i da mu je Pariz dom – potpisao je novi ugovor!

Brazilac je produžio ugovor u vrlo delikatnom trenutku, nakon eliminacije iz Lige šampiona i u vrlo delikatnom trenutku u Ligi 1, kada tim može da ostane bez titule. Tako da je ovo vrlo lijep i jak podstrek klubu. Nejmar se obavezao da će ostati na Parku prinčeva do 2025. godine.

Nejmar je 2017. došao u Pariz i ako ostane do kraja novog ugovora, to će biti punih osam godina u PSŽ-u.

screenshot-4

"Vrlo, vrlo sam srećan što ostajem u Parizu. Istina je da se radujem što ću ostati ovde mnogo godina, učestvovati u projektu kluba, osvajati titule i ostvariti naš najveći san, a to je osvajanje Lige šampiona. Zbog toga se radujem što ću ostati u klubu i biti deo njegove istorije. Zato sam produžio ugovor", rekao je Nejmar za sajt kluba.

Nejmar je u četiri sezone u PSŽ-u osvojio 10 trofeja i igrao finale Lige šampiona, u kome je prošle godine poražen od Bajern Minhena.

Fudbalska javnost dugo nije shvatala ozbiljno ni PSŽ, ni Nejmara, optuživali su ga da je napustio Barselonu, klub sa dušom i tradicijom, i otišao za petrodolarima, a ni on nije činio mnogo da zaustavi te priče.

Često se povređivao, nekako uvek oko karnevala u Rio de Žaneiru i rođendana svoje sestre, a PSŽ je ionako bio prejak za Ligu 1.

Ipak, nešto se prošle godine promenilo. Nejmar se uozbiljio, ceo tim se tokom pandemije zbližio, a igrači su otkrili ljubav i motivaciju da igraju za tim koji ima mnogo navijača u Francuskoj, bez obzira ko mu je vlasnik trenutno. To je rezultiralo finalom Lige šampiona prošle i polufinalom ove sezone.

"PSŽ je mnogo porastao od kada sam došao. Ovo je klub koji se najviše ceni. Mi spadamo u četiri najbolje ekipe u Ligi šampiona drugu godinu uzastopno", govorio je pre duela sa Mančester sitijem.

Sada posle potpisivanja potvrđuje te reči:

"Postoji sklonost i vezanost koju sam razvio sa klubom. Naš svakodnevni rad, igrači u timu i izuzetni trener – sve će nam to nesumnjivo pomoći. Zbog svih ovih stvari, prosto verujete više u projekat", rekao je Nejmar.

Brazilac se tako nije odazvao pozivima Barse i Lionela Mesija, koji će izgleda morati na Park prinčeva ako želi da ponovo zaigra sa svojim prijateljom. To je sada novi glavni zadatak za PSŽ – ili obezbediti ostanak Kilijana Mbapea u klubu, koga traži Real Madrid, ili dovođenje Mesija.

Ovaj potpis je veliki trijumf i za Nasera Al-Kelaifija, predsednika kluba.

"Ponosan sam što je Nejmar potvrdio svoju dugoročnu posvećenost porodici Pari Sen Žermena i što će nastaviti da oduševljava naše navijače. Jako se radujemo što će biti deo našeg projekta u narednim godinama", rekao je on.

izvor:Mondo

Učitaj još novosti