29. 04. 2021 - 08:22
BiH danas protiv moćne Njemačke traži pobjedu
907
Shares
BiH danas protiv moćne Njemačke traži pobjedu

EP ZA RUKOMETAŠE

BiH danas protiv moćne Njemačke traži pobjedu

29. 04. 2021 - 08:22
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas u Bugojnu s početkom od 16:10 igra kvalifikacijski meč protiv Njemačke, a eventualnom pobjedom protiv favorizovanog rivala naša selekcija bi širom otvorila vrata plasmana na Evropsko prvenstvo.

Iako je Njemačka već osigurala plasman na Euro, u Bugojno dolaze u kompletnom sastavu i imaju ulogu favorita.

Vremena za pripremu nije bilo mnogo jer su naši reprezentativci odradili svega tri treninga, a u našem taboru priznali su da će djelimično mislima biti okrenuti i posljednjoj utakmici protiv Austrije koja se igra u nedjelju u Grazu i koja će definitivno odlučivati o poziciji broj dva ili broj tri u grupi.

"Očekuju nas dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama. Sutra je prva protiv Njemačke, koja dolazi u najjačem sastavu, i sigurno su favoriti. Želimo ostati na tragu posljednje utakmice, odnosno pružiti posljednji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na Evropsko prvenstvo. U reprezentaciji je atmosfera dobra, a upitan je samo nastup Malinovića, koji ima manji problem", rekao je selektor Ivica Obrvan koji računa na 23 igrača.

Benjamin Burić (Flenburg), Admir Ahmetašević (Puente Genil), Nebojša Bojić (RD Ribnica), Alen Ovčina (Sloboda), Vedran Delić (Wilhelmshavener), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Mirko Herceg (Gyongyos), Dino Hamidović (Trimo Trebnje), Josip Perić (Eurofarm), Ivan Karačić (Maccabi Rishon), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Neven Stjepanović (Eurofarm), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Vladimir Vranješ (Brest Meškov), Senjamin Burić (Zagreb), Elmir Građan (Eurofarm), Edin Klis (Sloboda), Milan Vukšić (Izviđač), Stjepan Jozinović (Izviđač), Luka Perić (Borac) i Adin Faljić (Krivaja).

Selektor bh. tima je otkrio da su upoznali igrače o raznim kalkulacijama koje nas vode na Euro.

"Protiv Njemačke nećemo moći odmarati igrače. O dosta faktora odlučuje i gol-razlika, tako da moramo voditi računa o sitnicama. Moramo biti vrlo oprezni i dati maksimum. Bit će veoma bitna gol-razlika, moramo paziti i na to", poručio je.

Reprezentacija BiH nakon četri meča ima četiri boda i zauzima drugo mjesto u grupi 2, ispred Austrije i Estonija koja imaju po dva boda. Vodeća je Njemačka s osam bodova iz četiri meča.

Na Evropsko prvenstvo 2022. godine će se plasirati dvije prvoplasirane ekipe iz svake od osam grupa te četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Utakmica BiH - Austrija počinje od 16 sati i 10 minuta. Direktan prijenos osigurala je Arena Sport, kao i BHT1.

Učitaj još novosti