01. 04. 2021 - 21:20
BARCELONU TRESE FUDBALSKA GROZNICA, NORVEŽANIN NA NOU CAMPU:...
907
Shares
BARCELONU TRESE FUDBALSKA GROZNICA, NORVEŽANIN NA NOU CAMPU: Haalandov otac i menadžer skoro sve dogovorili, a onda uslijedio hladan tuš

OTPUTOVALI I U MADRID

BARCELONU TRESE FUDBALSKA GROZNICA, NORVEŽANIN NA NOU CAMPU: Haalandov otac i menadžer skoro sve dogovorili, a onda uslijedio hladan tuš

Sport.ba
01. 04. 2021 - 21:20
0
Shares

Sigurno će biti prva zvijezda prijelaznog roka, a sada je sve izvjesnije i gdje će mladi norveški napadač nastaviti karijeru.

Golgeter Dortmunda Erling Haaland navodno je vrlo blizu prelaska u Barcelonu, a katalonski mediji pod oznakom "hitno" prenijeli su vijest da su Haalandov otac Alf Inge i menadžer Mino Rajola stigli u Barcelonu na pregovore.

Katalonski "Sport" piše kako je Barcin cilj smanjiti cijenu Erlinga Haalanda, a klub iz Dortmunda za njegove usluge traži čak 180 miliona eura.

Čelnici Blaugrane u planu imaju da smanje cijenu koliko god je to moguće, jer je i sam igrač upravi Borussije Dortmund dao do znanja da ovo ljeto želi napustiti Signal Idunu Park, a ukoliko ga ovo ljeto ne prodaju, napadač će sljedeće godine imati otkupnu klauzulu od vrijednosti 75 miliona eura.

"Sport" piše kako su ljudi iz uprave Kluba Barcelone uvjereni da će moći smanjiti otkupnu klauzulu za norveškog napadača te dodaju kako plata koju igrač i njegovi predstavnici budu tražili neće predstavljati nikakav problem.

Joan Laporta, koji je u odličnim odnosima s Minom Raiolom, smatra da će moći odraditi transfer, koji bi promijenio dosta toga u Barceloni. 

ESPN donosi više podataka o sastanku koji se održao jutros, a vezan je uz potencijalni transfer mladog Norvežanina u katalonsku prijestolnicu. Današnji sastanak je trajao nešto više od dva sata, a pričalo se o održivosti transfera i mogućnosti smanjenja otkupne klauzule koju je postavila uprava Borussije Dortmund. Uprava njemačkog kluba je upoznata s ovim sastankom i očekuje se da će ovakvih sastanaka biti i s drugim klubovima. 

Joan Laporta vjeruje da bi potpisivanje Haalanda bio strateški potez za klub jer bi si Barcelona tako osigurala budućnost u narednih 10 godina, kada je u pitanju pozicija napadača, a ujedno bi i otela ostalim klubovima jednog od najtraženijih nogometaša na tržištu. Ključnu ulogu u ovom transferu bi mogao imati baš Joan Laporta s obzirom da je u odličnim odnosima s Haalandovim agentom Minom Raiolom, koji je inače poznat kao težak pregovarač. Baš kako smo to ranije i nagovijestili.

Potencijalni dolazak Erlinga Brauta Haalanda bi dobro došao i Ronaldu Koemanu, koji preferira mlađe igrače. Također, njegovim dovođenjem, Laporta vjeruje da bi osigurao ostanak Lionela Messija u klubu.

Mino Raiola i otac Erlinga Brauta Haalanda - Alf-Inge nakon Barcelone otputovali su u Madrid. Menadžer i otac sjajnog napadač razgovarat će o mogućem transferu Norvežanina u redove Reala, javio je uvijek dobro informisani Fabrizio Romano.

“Potvrđeno. Mino Raiola je upravo sada u Madridu, nakon što je napustio Barcelonu prviatnim avionom. Haalandov otac je također s njim. Nakon satanka s predsjednikom Barcelone Laportom, Raiola će danas razgovarati i s Real Madridom o transferu Haalanda”, poručio je Romano.

Raiola i Haalandov otac u narednim danima trebali bi razgovarati i s drugim evropskim velikanima.

“Sastanak između Mina Raiole, oca Erlinga Haalanda i predsjednika Barcelone Joana Laporte bio je pozitivan. Bio je to prvi kontakt i razgovaralo se o novom Barcelonimom projektu. Ništa nije završeno, pregovori nisu u poodmakloj fazi, utrka je to u koju su uključeni brojni klubovi. Barcelona je u igri”, naveo je Romano i dodao:

“Mino Raiola će razgovarati i sa ostalim top klubovima u narednim sedmicama. Bayern nije u utrci za ovo ljeto. Sastat će se i sa čelnicima Borussije Dortmund kako bi razgovarali o cijeni s obzirom na to da odštetna klauzula za Haalanda neće vrijediti ovog ljeta, već tek 2022. godine.”

Sportski direktor Borussije Michael Zorc potvrdio je da je održao sastanak s Raiolom.

“Da, jučer smo razgovarali, a naše namjere smo jasno rekli”, poručio je Zorc.

Borussija želi zadržati Haalanda još jednu sezonu, a neće ga prodati za manje od 150 miliona eura. Raiola i Haalandov otac imaju jasan plan. Razgovarat će s najboljim klubovima i ko ponudi najbolje projekte i uvjete vjerovatno će osigurati usluge fantastičnog mladog napadača reprezentacije Norveške i Borussije Dortmund.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti