01. 04. 2021 - 19:11
SVI SU GA VEĆ VIDJELI NA NOU CAMPU, A ONDA SE OGLASIO ON Ne...
907
Shares
SVI SU GA VEĆ VIDJELI NA NOU CAMPU, A ONDA SE OGLASIO ON Ne želi ga ni besplatno, jer stiže OVA IGRAČINA

DEPAY BI USKORO MOGAO POTPISATI

SVI SU GA VEĆ VIDJELI NA NOU CAMPU, A ONDA SE OGLASIO ON Ne želi ga ni besplatno, jer stiže OVA IGRAČINA

01. 04. 2021 - 19:11
0
Shares

Tek što je Manchester City objavio kako će ih Sergio Aguero ovog ljeta, po isteku ugovora, napustiti i otići, započele su špekulacije gdje bi Argentinac mogao nastaviti karijeru.

Jedno je sigurno – njegov idući klub neće biti Barcelona. Barem ako je suditi prema napisima katalonskog Sporta, medija koji vrlo intenzivno prati zbivanja na Camp Nouu.

“Trener Barcelone Ronald Koeman zadržava isti stav kao što ga je imao i prethodnih sedmica o temi Sergija Aguera i isključuje mogućnost njegova dovođenja", ističu Katalonci.

Navode kako je Koemanova fokusiranost na ljetni prijelazni rok, kad je u pitanju pojačavanje ofanzivnog dijela ekipe, usmjeren isključivo na svog sunarodnika Memphisa Depaya koji se preporodio otkako je iz Manchester Uniteda stigao u Lyon.

Glavni razlozi leže u činjenici da bi se Depay, smatra Koeman, puno bolje prilagodio Barceloninom sistemu igre i mogao bi igrati na raznim pozicijama dok Aguero može djelovati samo kao centralni napadač.

Depayu također završava aktualna ugovorna obaveza i on bi trebao doći bez odštete u Barcu.

U neka druga vremena Lionel Messi bi poludio zbog ovakve Barcelonine odluke jer Aguero je, osim što je vrhunski napadač, i njegov dobar prijatelj i saigrač iz reprezentacije, ali sada je situacija takva da i Messiju ovog ljeta ističe ugovor i neizvjesno je hoće li ostati na Camp Nouu.

Učitaj još novosti