24. 03. 2021 - 09:06
LAPORTA SINOĆ ODLUČIO Koeman ostaje i naredne sezone, Pjanić...
907
Shares
LAPORTA SINOĆ ODLUČIO Koeman ostaje i naredne sezone, Pjanić DEFINITIVNO BIVŠI - Mire pred selidbom u redove OVOG VELIKANA

REMONT NA NOU CAMPU

LAPORTA SINOĆ ODLUČIO Koeman ostaje i naredne sezone, Pjanić DEFINITIVNO BIVŠI - Mire pred selidbom u redove OVOG VELIKANA

Sport.ba
24. 03. 2021 - 09:06
0
Shares

Ronald Koeman i Joan Laporta sinoć su održali prvi sastanak na kojem su razgovarali o potezima za narednu sezonu, a španski mediji tvrde da je odlučeno da nizozemski stručnjak ostaje na klupi Barcelone i naredne sezone.

Prema njihovim tvrdnjama, novi predsjednik Katalonaca dao je čvrtste garancije Koemanu da će ostati na klupi i naredne sezone, a ranije se nagađalo da bi za na toj funkciji mogli zamijeniti legendarni Xavi Hernandez ili sadašnji trener Arsenala Mikel Arteta.

Zaista u posljednje vrijeme Barcelona igra više nego dobro, a dokaz tome je i uvjerljiv trijumf u posljednjem kolu protiv Real Socijedada i to u San Sebastijanu od čak 6:1. Inače, ovo je za Katalonce vrlo nezgodno gostovanje uvijek.

Navodno je Laporta oduševljen činjenicom da sami igrači izuzetno poštuju Koemana i da je je atmosfera u svlačionici odlična, te je to i presudilo.

Sasvim sigurno da to neće odgovarati bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću, koji kod Nizozemca često ostane i bez minute na terenu. Tako ESPN tvrdi da je već sačinjena i transfer lista, a na njoj su, pored Pjanića, i zvijezde poput Coutinha i Samuela Umtitija, pa Junior Firpo, Martin Braithwaite…

Diario AS tvrdi kako je pogubno po Pjanića to što je Koeman silno razočaran medijskim istupima bivšeg veznjaka Juventusa, koji se javno žalio na svoj status u timu.

"Nisam zadovoljan i ne mogu biti zadovoljan. Tokom svoje karijere nikada nisam prihvatio ideju da ne igram i ne prihvaćam je ni sada. Vidjet ćemo, spreman sam, dobro treniram i čekam, ne mogu ništa drugo. To je vrlo osjetljiva situacija koja mi ne odgovara", otvoreno je poručio Pjanić prije nekoliko mjeseci.

To ne da mu je pomoglo, već itekako odmoglo. Razljutilo je Koemana, koji više vjeruje čak i dojučerašnjim juniorima nego bh. reprezentativcu koji sasvim sigurno nema budućnost na "Nou Campu".

Inter se još u januarskom prijelaznom roku spominjao kao novi potencijalni klub za Mireta, a sifgurno je da Nerazzurri mogu priuštiti bivšeg igrača Stare dame na ljeto. Pogotovo im ide u prilog činjenica da je itekako mu pala cijena.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti