23. 02. 2021 - 16:03
Abramovič želi samo jednog igrača na ljeto. Platit će koliko...
907
Shares
Abramovič želi samo jednog igrača na ljeto. Platit će koliko god treba, APSOLUTNO NIJE BITNO

HAALAND BI MOGAO ZAVRŠITI U LONDONU

Abramovič želi samo jednog igrača na ljeto. Platit će koliko god treba, APSOLUTNO NIJE BITNO

23. 02. 2021 - 16:03
0
Shares

Chelsea će u ljetnom prijelaznom roku dovesti još jednog napadača nakon što je ljetos za 53 miliona eura kupio Tima Wernera iz Leipziga.

“Roman Abramovič želi da se njegov klub opet bori za najveće trofeje i ponovno će investirati u ekipu  iako je ljetos potrošio više od 200 miliona eura. Jednog igrača želi pod svaku cijenu”, piše TuttoMercatoWeb.

Abramovič će navodno napraviti sve da dovede Erlinga Halanda iz Borussije koji je ove sezone u 25 utakmica zabio 27 golova uz sedam asistencija. Nevjerovatnog 20-godišnjeg Norvežanina žele brojni europski klubovi, a u utrku se sad uključio i Chelsea.

Halandu će se u ljeto 2022. godine aktivirati klauzula iz ugovora prema kojoj može ići ako neko plati 75 miliona eura. No Haland već sad prema Transfermarktu vrijedi 110 miliona eura i klubovi ne žele čekati od sljedećeg ljeta. Real Madrid ga odavno želi, a u igri su još Manchester United, Liverpool i City.

“Abramoviču cijena nije bitna. Haland je igrač kojeg želi i kojeg vidi kao ključnog u borbi za Ligu prvaka."

TuttoMercatoWeb tvrdi da je Abramovič za sljedeće ljeto pripremio novih 300 miliona eura za nove igrače iako je ta informacija neprovjerena, odnosno dolazi samo iz tog izvora.

Učitaj još novosti