27. 01. 2021 - 19:29
BIĆE OVO ATOMSKI TIM Tuchelov Chelsea: Tri nova imena za...
907
Shares
BIĆE OVO ATOMSKI TIM Tuchelov Chelsea: Tri nova imena za završetak velikog Lampardovog projekta (GRAFIKA)

S OVIM POJAČANJIMA MOGU MNOGO

BIĆE OVO ATOMSKI TIM Tuchelov Chelsea: Tri nova imena za završetak velikog Lampardovog projekta (GRAFIKA)

Germanijak.hr
27. 01. 2021 - 19:29
0
Shares

Frank Lampard proteklo ljeto svom bivšem šefu Romanu Abramoviču izbio je više od 250.000.000 funti iz novčanika za svoju savršenu momčad, no ono za što je bivši engleski reprezentativac mislio da je dovoljno za naslov prvaka, pokazalo se kao nedovoljno i već u ranoj fazi projekta „novi Chelsea“ glava koja ga je trebala nositi i koja ga je djelomično osmislila, poletjela je s ramena i završila na ulici, a sad je red na drugog šefa – Thomasa Tuchela.

Njemački stručnjak jučer je i službeno sjeo na klupu Plavih te je odradio svoj prvi trening s plavcima, a poslije njega bilo mu je jasno što je nedostajalo Lampardu. On je slično kao prethodnik nedavno odletio s klupe financijski jednako moćnog PSG-a, a iskustvo raspolaganja ogromnim budžetom sigurno mu je bilo prednost na razgovoru za posao.
Naime, na bivšem poslu se navikao trošiti kao pijani milijarder pa će mu angažman kod Abramoviča biti samo repriza. S PSG-om se nije uspio dočepati glavne nagrade i osvojiti Ligu prvaka pa će s Chelseajem pokušati ponovo, a britanski mediji bliski klubu prenose kako će pokušati oživjeti Lampardov započeti projekt s još pokojim novim imenom te ga, nada se, primaknuti vrhu premierligaške ljestvice.

Tri imena koja se spominju kao moguća Chelseajeva pojačanja na ljeto su Erling Haaland iz dortmundske Borussije, Dayot Upamecano iz RB Leipziga te Tuchelov bivši igrač iz PSG-a Marco Verratti.

Visoki hitri Norvežanin je tiha patnja mnogih europskih velikana i to mu je najveći problem, Florentino Perez dugo ga ima zacrtanog u svim budućim planovima Real Madrida, a odnedavno se u utrku ozbiljno uključio i Manchster City, koji također planira trošiti na ljeto.

Odšteta je poznata, ona će biti 75.000.000 eura koliko ima u ugovornoj klauzuli, ali ako se zainteresirani budu mogli strpjeti do 2022. godine kad će se ona aktivirati. Kako Tuchel nema namjeru čekati, očekuje se da će ga morati platiti puno više ovo ljeto.

U obrani ima relativno dobru situaciju jer su se Thiago Silva i Kurt Zouma uigrali u manje od polovice sezone, međutim dugoročno Tuchel neće moći računati na njih jer Brazilac polako gazi u poznije godine svoje igračke karijere. Zato će na ljeto pokušati dovesti Dayota Upamecana iz RB Leipziga. Njega, kao i Haalanda opsežno skautira svaki respektabilni nogometni gigant i za očekivati je kako će Plavi imati vrlo ozbiljnu konkurenciju u vidu Manchester Uniteda. Dobra vijest u cijeloj priči jest što će mu se na ljeto aktivirati otkupna klauzula od 45.000.000 eura pa će svi klubovi koji dostave Leipzigu bankovnu garanciju na taj iznos moći sjesti i predstaviti talentiranom Francuzu svoje planove.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

Posljednje ime na Tuchelovom popisu želja neće baš razveseliti hrvatskog reprezentativca Matea Kovačića jer će ono utjecati na njegov status u Londonu. Tuchel bi se navodo rado ujedinio s Marcom Verrattijem na Stamford Bridgeu, s talijanskim veznjakom je uspješno surađivao na Parku prinčeva, a njemu je navodno potrebna promjena poslije toliko vremena u glavnom francuskom gradu. Tu promjenu spreman mu je ponuditi bivši šef i zove ga u Chelsea.

Verrattijev agent Donato Di Campi tvrdi kako bi ponuda od oko 60.000.000 eura trebala biti dovoljna za njegov angažman.

Toliki novac Abramovič može nabaviti, dokazao je to prošlo ljeto kad je usred krize prouzročene pandemijom koronavirusa iskrcao rekordan iznos na pojačanja. Sad je stigao novi šef, on ima drugačije ideje i želje, a one koštaju...

chelsea

Učitaj još novosti