09. 02. 2021 - 18:08
IZGLEDA POPUT DJEČAKA Manchester United prvoj ekipi priključio...
907
Shares
IZGLEDA POPUT DJEČAKA Manchester United prvoj ekipi priključio senzacionalnog mladića

SHOLA SHORETIRE

IZGLEDA POPUT DJEČAKA Manchester United prvoj ekipi priključio senzacionalnog mladića

Gol.hr
09. 02. 2021 - 18:08
0
Shares

Manchester United u Premierligi ove sezone gura iznad očekivanja, drži drugo mjesto, iza gradskog rivala Cityja, a ispred Liverpoola, Chelseaja, Arsenala i svih ostalih.

Crveni vragovi igraju na četiri fronta (u igri su još i u FA kupu, Liga kupu te Europskoj ligi), a u takvom tempu utakmica bit će prilike za igrače iz drugog plana, kao i za one koji predstavljaju budućnost velikana s Old Trafforda.

Jedan od takvih je Shola Shoretire, mladić koji je početkom ovog mjeseca proslavio 17. rođendan i odmah potpisao svoj prvi profesionalni ugovor u karijeri, a netom poslije potpisa priključen je prvoj ekipi Uniteda.

Shoretire je rođen u Newcastle-upon-Tyneu i nakon što je počeo trenirati nogomet u klubu Wallsend Boys Club pa nastavio u Newcastleu, kad je imao 10 godina, u ljeto 2014. ga je doveo Manchester United.

U njihovoj se akademiji nastavio razvijati te je došao do razine da ga označavaju jednim od najvećih talenata na Otoku.

U sezoni 2018./2019. postao je najmlađi igrač koji je ikad nastupio u UEFA-inoj Ligi prvaka mladih. Zaigrao je u dobi od samo 14 godina i 314 dana u pobjedi nad Valencijom od 2:1, a ne zaboravimo da je UEFA Liga prvaka mladih natjecanje u kojem pravo nastupa imaju igrači do 19 godina.

Sada se očekuje da mu Ole Gunnar Solskjaer povremeno podari nekoliko minuta u seniorskom nogometu, a onda da s vremenom dobiva i sve veću ulogu. Dotad će nastaviti redovito igrati za U-23 momčad Uniteda, gdje je ove sezone dosad zabio pet golova i upisao tri asistencije.

Učitaj još novosti