25. 01. 2021 - 09:05
OVO BI BILA KRUNA BLISTAVE KARIJERE Džeko u posljednjim...
907
Shares
OVO BI BILA KRUNA BLISTAVE KARIJERE Džeko u posljednjim trenucima prijelaznog roka pravi transfer života: Ići će po Ligu prvaka s ovim velikanom

JUVENTUS GA SILNO ŽELI?!

OVO BI BILA KRUNA BLISTAVE KARIJERE Džeko u posljednjim trenucima prijelaznog roka pravi transfer života: Ići će po Ligu prvaka s ovim velikanom

Sport.ba
25. 01. 2021 - 09:05
0
Shares

Juventus je iskoristio poraz Milana i remi Intera zahvaljujući sigurnoj pobjedi nad Bolognom od 2:0.

Bianconeri su bolje ušli u meč, a do vodećeg gola su stigli u 15. minuti kada je uz dosta sreće svoj prvijenac zabio Arthur.

Nakon toga izjednačena igra. Redale su se prilike na obje strane, ali i promašaji. Bologna je odlično ušla u nastavak, ali je Szczesny bio na vrhuncu zadatka.

Pitanje pobjednika je riješeno u 71. minuti, poslije ubačaja Cuadrada iz kornera glavom je zabio McKennie koji je ponovo odigrao jedan dobar meč.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko)

Poslije tog gola veliki broj prilika, ali i promašaja igrača Juventusa. Odličan na golu Bologne bio je Skorupski koji je domaćim igračima zaustavio nekoliko izuzetnih prilika.

Nakon utakmice, novinarima se obratio trener Juventusa Andreu Pirlo. Njega su pitali o dovođenju Džeke ili Scamacce (napadač Genoe) do kraja prelaznog roka.

"Džeko ili Scamacca? Pratimo šta se dešava, nema za sada nekog izbora. Nije nam neophodna kupovina, ali ako bude prilike, bit ćemo sretni da to završimo u zadnji tren", rekao je Pirlo nakon utakmice s Bolognom.

Scamacca je ove sezone u Seriji A zabio dva gola, dok je Edin Džeko postigao sedam pogodaka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Edin Dzeko (@ed_dzeko)

Podsjećamo, bh. kapiten je u ljetnom prelaznom roku bio na korak do transfera u Juventus, praktično je sve bilo završeno, ali je prelazak Dijamanta u redove prvaka Italije propao zato što poljski napadač Milik nije prešao iz Napolija u Romu.

Što se tiče prelaznog roka u Italiji, on traje do 1. februara ove godine.

Edin je ove sezone odigrao 20 susreta za Romu u svim takmičenjima, zabio osam golova te dodao dvije asistencije, a ugovor s ekipom iz Rima ima do ljeta 2022. godine.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti