24. 01. 2021 - 09:10
OVO ĆE ZABOLJETI VIŠE I OD NOKAUTA Khabib se obratio nakon...
907
Shares
OVO ĆE ZABOLJETI VIŠE I OD NOKAUTA Khabib se obratio nakon Conorovog poraza, njegove riječi odzvanjaju društvenim mrežama

PECNUO RIVALA

OVO ĆE ZABOLJETI VIŠE I OD NOKAUTA Khabib se obratio nakon Conorovog poraza, njegove riječi odzvanjaju društvenim mrežama

Sport.ba
24. 01. 2021 - 09:10
0
Shares

Dugo očekivani revanš otišao je na stranu Poiriera! Irac je dominirao prvu rundu i odlično krenuo u drugoj, ali Conoru je prošao udarac u bradu koji ga je uzdrmao i nakon toga usijedio je nokaut.

Dustin Poirier nokautirao je Conora McGregora u glavnoj borbi UFC-a 257. Irac je doživio prvi poraz u karijeri nokautom i to nakon što je bio dominantan tijekom runde i pol protiv Diamonda. 

mcgregor

Ircu je ovo peti poraz karijere, kojim se udaljio od borbe za naslov u lakoj kategoriji, koji i dalje formalno drži penzionisani Khabib Nurmagomedov.

Dagestanac je izdaleka pratio borbu i nije propustio bocnuti svog najvećeg rivala.

"Eto što se događa kad promijeniš cijeli tim, ostaviš sparing partnere koji su te napravili prvakom i spariraš s malom djecom, daleko od stvarnosti", napisao je Khabib na Twitteru. a poruka je odmah obišla svijet.

Podsjećamo, McGregor je na ovim pripremama za sparing partnera odabrao 26-godišnjeg boksera Dylana Morana, kojeg je angažirao da se što bolje pripremi i za mogući crossover okršaj s filipinskom boksačkom legendom Mannyjem Pacquiaom. Moran je u bokserskoj karijeri ostvario 15 pobjeda uz samo jedan poraz.

No u Conorovu stožeru i dalje su njegov prvi trener Phil Sutcliffe, koji mu se ponovo priključio za pripreme za lanjski okršaj protiv Donalda Cerronea, te njegov pomoćnik Patrick Brady, kojem The Sun pripisuje velike zasluge u njegovu bokserskom razvoju.

poiriermcgregor

Na upit što je iduće i što mu treba da postane prvak, Dustin je nakon pobjede kratko odgovorio: "Mislim da je ovo bila borba za prvaka. Conor i ja smo najbolji, a ja sam pobijedio. Ako se Khabib ne vraća i pojas nema vlasnika, ja sam novi prvak".

Podsjetimo, Khabib se i dalje vodi kao aktuelan prvak lake kategorije, iako je prije dva mjeseca rekao da se oprostio. Sve glasine o povratku negirao je proše sedmice i to vrlo odlučno.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti