24. 01. 2021 - 07:16
Prebio je McGregora pa poručio SAMO OVO! Odjeknulo je planetom...
907
Shares
Prebio je McGregora pa poručio SAMO OVO! Odjeknulo je planetom...

POIRIER OSTVARIO VELIKI TRIJUMF

Prebio je McGregora pa poručio SAMO OVO! Odjeknulo je planetom...

Sport.ba
24. 01. 2021 - 07:16
0
Shares

Dustin Poirier iznenadio je mnoge i brutalno nokautirao Conora McGregora u drugoj rundi međusobne borbe na spektakularnoj priredbi UFC 257 u Abu Dhabiju.

U kavezu nakon borbe odmah je analizirao borbu.

LAJAVI IRAC SE SRUŠIO KAO SVIJEĆA Velika pobjeda Amerikanca, Poirier brutalno nokautirao Conora McGregora

poirier

"Max Holloway kaže da je najbolji bokser u diviziji. Svaka mu čast, ali pobijedio sam ga dvaput. Mislim da sam danas dobro boksao i sa Conorom. Ulovio me nekoliko puta u kontri, znali smo koliko je tu opasan. Nekad imam tendenciju izgubiti kontrolu. Želim povrijediti rivala, pa ulazim u situacije u kojima sam u nevolji. Znali smo da ima najbolji timing u diviziji, ali mene jednostavno nije briga. Čestitke Conoru, profesionalno se ponio nakon poraza, on je pravi profić. Sad smo 1-1, možda ćemo trebati napraviti treću borbu. Sretan sam ko sam, sretan sam s onim što vidim u ogledalu", poručio je Amerikanac.

Nakon toga se osvrnuo i na rad svoje humanitarne organizacije: "Ovo je bila velika borba, ali kod kuće vodimo još veću bitku. Svi koje to zanima, neka posjete moju fondaciju i pomognu".

Na upit što je iduće i što mu treba da postane prvak, kratko je odgovorio: "Mislim da je ovo bila borba za prvaka. Conor i ja smo najbolji, a ja sam pobijedio. Ako se Khabib ne vraća i pojas nema vlasnika, ja sam novi prvak".

Podsjetimo, Khabib se i dalje vodi kao aktuelan prvak lake kategorije, iako je prije dva mjeseca rekao da se oprostio. Sve glasine o povratku negirao je proše sedmice i to vrlo odlučno.

Učitaj još novosti