23. 01. 2021 - 23:38
"LUKA MODRIĆ JE SJAJAN ČOVJEK,A ZA ZIDANA IMAM SAMO RIJEČI..."...
907
Shares

"LUKA MODRIĆ JE SJAJAN ČOVJEK,A ZA ZIDANA IMAM SAMO RIJEČI..." Luka Jović otvoreno o bivšem treneru

23. 01. 2021 - 23:38
0
Shares
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Luka Jović, momak koji je prošao golgotu proteklih nekoliko godina. Od igrača koji je svakog vikenda tresao mreže u Bundesligi u dresu Ajntrahta do onog koji grije klupu u Realu.

Plaćen je bio papreno, najskuplji je srpski igrač koji je stigao do kraljevskog kluba, ali da se naigrao - nije. Štaviše, često su španski mediji bili nemilosrdni prema njemu, nisu se libili ni da ga uvrede poslije loših partija. Često se moglo čuti da Zidan ne računa na srpskog golgetera, da za njega nema mjesta u klubu... I na kraju ga nije ni bilo.

Shvatio je Jović da neće imati baš blistavu budućnost u Realu i zato je odluka da se vrati u Ajntraht bila najlogičnija i najpamentija moguća. Koliko se Luka dobro osjeća najbolje govori činjenica da je već u prvom meču po povratku postigao dva gola.

screenshot-10

- U Frankfurtu se osjećam kao kod kuće, prija mi energija unutar tima, što mislim da je jako važno. U prvom mandatu sam igrao sa velikim brojem igrača koji su trenutno tu i puno su mi pomogli da se što pre uklopim - rekao je Jović na početku razgovora za „Blic”.

U javnost je procurila informacija da je saigračima rekao da će dati gol u prvoj utakmici.

- Ha-ha-ha, tako je bilo. Pričao sam sa Đibrilom i on me je pitao: „Koliko golova ćeš danas postići?” Obećao sam mu da će biti dva, a odgovor ste vidjeli na terenu.

Na pitanje da li ga je neko iz Reala zvao da mu čestita na dva pogotka, bio je iskren:

- Zvali su me, dobio sam čestitke sa njihove strane i moram da kažem da mi je posebno drago što me prate i ovdje.
Posebno je želio da istakne sjajnu dobrodošlicu koju je doživio u Frankfurtu.

- Sve je zaista fenomenalno. Svi članovi kluba su se maksimalno potrudili da se osjećam kao da nikad nisam ni odlazio. Poslije više od godinu dana neigranja, najviše se radujem prilici da ponovo zaigram jer samo tako mogu da pokažem svoj kvalitet i da napredujem. Bundesligu sam pratio i dok sam bio u Madridu. Priznajem da mi je u ovom trenutku moje karijere drago da sam ponovo ovde.

U Madridu se Jović najviše družio sa imenjakom Modrićem. Na pitanje, koliko mu je on pomogao da se adaptira na život u Madridu, kazao je:

- Luka mi je stvarno puno pomogao, uvijek je bio tu za mene i izašao mi je u susret za svaku vrstu pomoći koja mi je bila potrebna u tom trenutku. Koliko je veliki igrač, toliko je veliki i čovjek.

Jović je biranim riječima govorio o saradnji sa Zinedinom Zidanom.

- Imam maksimalno poštovanje prema Zidanu, on je izuzetan stručnjak, fudbalska legenda, velika je čast raditi sa takvim čovjekom.

Sport.ba/Blic

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Učitaj još novosti