23. 01. 2021 - 23:06
Bivši fudbaler Tuzla Citya dobitnik FIFA-inog certifikata
907
Shares
Bivši fudbaler Tuzla Citya dobitnik FIFA-inog certifikata

Bivši fudbaler Tuzla Citya dobitnik FIFA-inog certifikata

23. 01. 2021 - 23:06
0
Shares

Doskorašnji fudbaler Tuzla Citya, Kenan Selimović, dobitnik je FIFA-inog certifikata za sportsku medicinu. 

Prošao je omladinske selekcije Slobode, a svojim trudom je nastojao da se izbori za mjesto u prvom timu. S ciljem da uspije, otišao je u daleku Australiju. 

screenshot-22

"Želja je bila presudan faktor na putu kojim sam krenuo. Ostaviti porodicu u Bosni i preskočiti tolike kilometre, nije bio jednostavan korak. Posvetio sam se školi i edukaciji u oblasti sportske medicine. Dobio sam FIFA certifikat, ali to ne znači kraj edukacije. Sada tek treba uložiti dodatni napor", kazao je Selimović.

Selimović koji je rođen 1999. godine je imao želju da uspješnu sportsku karijeru gradi u Bosni i Hercegovini. Kako u toj namjeri nije uspio, sreću je potražio u dalekoj Australiji. Upisao je smjer Sportska remedijalna masaža. Student je druge godine i uporedo igra fudbal za lokalni tim. U Bosni i Hercegovini je igrao za Slobodu, Slaven, Mramor i Tuzla City.

Uzorima je smatrao osobe koje ulažu veliki napor kako bi došli do uspjeha. Njegova mama, legendarna atletičarka Bosne i Hercegovine, olimpijka, rekorderka i državna prvakinja je prvi uzor. 

Nerijetko je prihvatao izazove ponajboljih fudbalera današnjice, Cristiana Ronalda i Zlatana Ibrahimovića. Od Ronalda je dobio i priznanje. Bio je izbran među 100 najuspješnijih učesnika iz cijelog svijeta koji su uspjeli realizovati zadatak.

Sport.ba/Sportsport

Učitaj još novosti