19. 01. 2021 - 10:04
IZNENADA SU OTVORILI KARTE Krenuli su po Lea i ne kriju: TO JE...
907
Shares
IZNENADA SU OTVORILI KARTE Krenuli su po Lea i ne kriju: TO JE NAŠ SAN! Hoće li ovo biti NAJJAČI NAPAD IKADA?!

PSG GA SILNO ŽELI

IZNENADA SU OTVORILI KARTE Krenuli su po Lea i ne kriju: TO JE NAŠ SAN! Hoće li ovo biti NAJJAČI NAPAD IKADA?!

Sport.ba
19. 01. 2021 - 10:04
0
Shares

Lionel Messi neslavno je okončao finale Superkupa Španije dobivši u posljednjim trenucima produžetaka direktan crveni karton. Još uvijek nije sasvim jasno kolika kazna očekuje Argentinca, a pojedini španski mediji tvrde da se suočava sa čak 12 mečeva suspenzije?!

Omaleni napadač još uvijek nije produžio ugovor s Kataloncima, a krajnje je neizvjesno i hoće li uopće ili će na ljeto potpuno besplatno napustiti svoj drugi dom.

Sportski direktor PSG-a Leonardo progovorio je u intervju za France Football o produženju ugovora s Neymarom i Mbappeom, ali i mogućnosti da Parižani naljeto dovedu Lionela Messija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Saint-Germain (@psg)

„Nadam se da su Neymar i Mbappe uvjereni da su na pravom mjestu, u klubu koji ima najviše ambicije i želi najbolje igrače. Moramo pronaći najbolje rješenje za sve strane, za ono što oni traže i što mi očekujemo. Ako im se to bude svidjelo, oni će ostati. Oni igrači koji to budu doista željeli, oni će ostati. Vodimo o tome računa, imam dobar osjećaj da će svi biti Ok.“

Pojavljuju se proturječne informacije. Nije jasno namjerava li PSG krenuti po Argentinca ako već želi zadržati Neymara i Mbappea?

„Veliki igrači poput Messija uvijek su na meti PSG-a. To je naš san, ali ovo nije trenutak za razgovor o tome. Sjedimo za istim stolom zajedno s ostalima koji pažljivo prate situaciju. Dobro, možda baš ne sjedimo doslovce, ali jedan je stolac rezerviran za svaki slučaj… Četiri mjeseca u nogometu čitava su vječnost, naročito u današnje doba.“

Ovo bi trebalo značiti da moćni izazivač najvećih klubova, kojem je već godinama sveti cilj osvjanje Lige prvaka, namjerava stvoriti napad iz snova.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)

Leonardo je prokomentirao i za mnoge naprasni odlazak Thomasa Tuchela te dolazak novog trenera Marucija Pochettina.

„I on i mi smo znali da ćemo teško produžiti saradnju. Onda smo mi odlučili poduzeti konkretan korak. Ne mijenjamo trenere jer smo pretenciozni. Mislim da to za njega nije bilo iznenađenje. Možda on mene nije dobro razumio. Ne vodimo klub na hirovit način. Mislite li da trošimo milione eura na pojačanja i cijelu momčad, a da preko noći donosimo odluke o trenerima?“, zaključio je sportski direktor francuskih prvaka.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti