19. 01. 2021 - 08:13
KREĆE STVARANJE NOVIH GALACTICOSA Jedan od najtraženijih...
907
Shares
KREĆE STVARANJE NOVIH GALACTICOSA Jedan od najtraženijih igrača planete upravo prošao ljekarski i potpisao predugovor s Realom

DAVID ALABA

KREĆE STVARANJE NOVIH GALACTICOSA Jedan od najtraženijih igrača planete upravo prošao ljekarski i potpisao predugovor s Realom

19. 01. 2021 - 08:13
0
Shares

Španska "Marca" sinoć je objavila kako je Real Madrid postigao dogovor s defanzivcem Bayern Minhena Davidom Alabom, koji će na ljeto kao slobodan igrač pojačati kraljevski klub.

Poznato je da Alaba (28) nije želio produžiti ugovor s Bavarcima, koji mu ističe 30. juna. Stoga je od 1. januara ove godine bio slobodan pregovarati s drugim klubovima. Mediji u Španiji navode kako je Alaba s Realom dogovorio četverogodišnji ugovor.

"Marca" otkriva i da je predugovor sinoć potpisan i da više nikakvih smetnji nema da sjajni defanzivac pojača Kraljeve. Već je odradio i ljekarski pregled, a godišnje će na "Santiago Bernabeu" zarađivati vrtoglavih 11 miliona eura.

Što se Real Madrida tiče, dolazak Alabe sasvim izvjesno najavljuje odlazak Sergia Ramosa, legendarnog kapitena madridskog tima, koji još nije obnovio ugovor, i koji gotovo sigurno neće ostati u klubu. Kao najznačajniji interesant za njegove usluge spominje se PSG.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MARCA (@marca)

Alaba je u Bayern Minhen došao 2009. godine iz bečke Austrije.

S Bavarcima je osvojio ukpno 24 trofeja, uključujući devet titula prvaka Njemačke i dvije Lige prvaka.

Za reprezentaciju Austrije je odigrao 75 utakmica i postigao 14 golova.

Učitaj još novosti