14. 01. 2021 - 09:40
ZIDANE OTKRIO JOVIĆU SUDBINU Bio je BRUTALNO iskren, mnogi se...
907
Shares
ZIDANE OTKRIO JOVIĆU SUDBINU Bio je BRUTALNO iskren, mnogi se ovom nisu nadali!

OČEKUJE DA MNOGO NAUČI JOŠ

ZIDANE OTKRIO JOVIĆU SUDBINU Bio je BRUTALNO iskren, mnogi se ovom nisu nadali!

Sport.ba
14. 01. 2021 - 09:40
0
Shares

Luka Jović konačno je okončao patnju na "Santiago Bernabeu". Napadač rođen u Bijeljini napustio je Madrid i zaputio se u Frankfurt, gdje je do samo prije godinu i pol blistao.

Real ga je platio preko 60 miliona eura i računao na njega da će dostojno zamijeniti Karima Benzemu, a ispalo je mnogo lošije nego se iko tome i nadao.

Zabio je samo dva pogotka u 32 nastupa za Kraljeve i odlazak je bio sasvim izvjestan. Njemački klub plaćat će 20 posto njegove plate, odnosno dva miliona eura, dok će Real plaćati preostalih osam miliona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Jovic (@lukajovic)

Podsjećamo, Jović je u Real otišao nakon sjajne sezone 2018./2019. kad je za Eintracht u 48 utakmica u svim takmičenjima zabio 27 golova uz sedam asistencija. No u Realu se Jović nije snašao i već sad je proglašen jednim od najvećih promašaja u novijoj klupskoj historiji.

"Jović je napadač koji zabija golove, to je ono zbog čega smo ga doveli. Imao je 21 godinu kad smo potpisali ugovor s njim, mlad je još uvijek. Želimo ga i dalje, računamo na njega, ali nije imao sreće. Imao je poteškoća u prilagodbi, bile su tu i povrede... Nije to lahko. Mora naučiti još puno stvari, ali vjerujem u njega", rekao je trener Reala Zinedine Zidane, tako stavivši do znanja da će se srpski reprezentativac na kraju sezone vratiti u Madrid.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti