14. 01. 2021 - 09:19
UZEO JE LOPTU I KRENUO DA BARCI DONESE POBJEDU Griezmann se...
907
Shares
UZEO JE LOPTU I KRENUO DA BARCI DONESE POBJEDU Griezmann se zaletio i opucao penal. Ostalo je historija

SUPERKUP ŠPANIJE

UZEO JE LOPTU I KRENUO DA BARCI DONESE POBJEDU Griezmann se zaletio i opucao penal. Ostalo je historija

Sport.ba
14. 01. 2021 - 09:19
0
Shares

Barcelona se podosta namučila da dođe do finala Superkupa Španije, a sve je riješeno nakon lutrije s bijele tačke. Naš Miralem Pjanić postigao je tako prvi pogodak za katalonskog velikana i to u raspucavanju protiv neugodnog Real Sociedada.

Antoine Griezmann je u nekoliko navrata mogao i ranije riješiti meč, ali Francuz je podsjetio na neke vrlo loše dane provedene na "Nou Campu". Tako je zasjenio neke vrlo dobre partije u proteklom periodu i dokazao da kriza još nije iza njega.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Skupocijeno plaćeni napadač nikako da pronađe formu kakvom je oduševljavao u dresu Atletico Madrida, a sinoć je u Cordobi u raspucavanju penala opet se propisno obrukao.

Podsjećamo, Barcelona je u ljeto 2019. konačno dovela Griezmanna i to uz odštetu od nestvarnih 120 miliona eura, ali tijekom prve sezone u Kataloniji on nipošto nije igrao kao čovjek koji je Francuskoj donio svjetski naslov i koji je godinama bio ključni igrač Atletica. 

Ove sezone podsjeća donekle na svoju staru verziju, a u tom stilu nastavio je i protiv svog bivšeg kluba u polufinalu Superkupa. Namjestio je gol Frankieju De Jongu, čime mu je učinak ove sezone sedam golova i pet asistencija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Real Sociedad je izjednačio, pa su o finalistu odlučivali penali. Igrači oba kluba loše su ih izvodili. Do četvrte serije i Griezmanna, od sedam izvođača pogodila su samo trojica, ali od toga su bila dva igrača Barcelone, pa je Griezmann, koji je pucao drugi u četvrtoj seriji, golom iz penala donosio pobjedu Barceloni.

Igrač od 120 miliona eura i inače sjajan izvođač penala, zatrčao se i opalio ljevicom, ali umjesto pobjede, pogodio je jedan od najviših redova na tribini iza gola stadiona u Cordobi. Kako je to izgledalo pogledajte OVDJE.

Ipak, Barcu je spasio mlađahni Riqui Puig koji je svoj kazneni udarac pogodio sigurno za pobjedu Barcelone 3:2.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti