14. 01. 2021 - 09:48
Modrić: Zadovoljan sam pregovorima oko mog ugovora. Ramos?...
907
Shares
Modrić: Zadovoljan sam pregovorima oko mog ugovora. Ramos? Želim mu sve najbolje...

SUPERKUP ŠPANIJE

Modrić: Zadovoljan sam pregovorima oko mog ugovora. Ramos? Želim mu sve najbolje...

Sport.ba
14. 01. 2021 - 09:48
0
Shares

Luka Modrić je otkrio razgovor s Real Madridom oko produženja ugovora koji  mu istječe ovog ljeta "ide u dobrom smjeru".

"Razgovaram s klubom i sve ide u dobrom smjeru. Zadovoljan sam kako se razvijaju stvari, ali ne mogu reći više", rekao je 35-godišnji Modrić na konferenciji za medije u španskoj Malagi gdje će Real Madrid i Athletic Bilbao večeras odigrati polufinalnu utakmicu španskog Superkupa.

"Ovdje smo već tri dana i osjećamo se dobro. Dojam je pozitivan. Čeka nas važna utakmica pa se za nju jako dobro pripremamo", rekao je Modrić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Hrvat je stigao na "Santiago Bernabeu" već sada daleke 2012. godine i u tom periodu osvojio je već tri španska Superkupa. 

Modrić je trenutno najstariji igrač u Real Madridu, a trener Zinedine Zidane ga od kraja oktobra drži konstantno u udarnoj postavi. U posljednje vrijeme ga ne štedi kao na početku sezone.

"To je trenerova odluka. Nije potrebno tražiti druge razloge. Ovdje kada na nekoga dođe red da igra, taj daje sve od sebe", napomenuo je hrvatski vezni igrač iza kojeg su 23 utakmice ove sezone. Zabio je četiri gola, a jednom je asistirao.

"Nisam ništa posebno promijenio da bih bio u ovakvoj formi. Imam jako veliku želju pokazati da godine nisu problem. Nije potrebno gledati u godine nego pokazati svoju vrijednost na terenu", istaknula je "desetka" Real Madrida.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luka Modric (@lukamodric10)

Interesantno da ugovori na kraju sezone istječu još kapitenu Sergiju Ramosu i Lucasu Vasquezu. Pregovori između sjajnog stopera i uprave nisu uznapredovali.

"Ja želim sve najbolje za Sergija jer mi je prijatelj. Neću se svrstati niti na jednu stranu. To je stvar Sergija i kluba, isto kao što je moj slučaj stvar mene i kluba. Ne mogu se stavljati na ničiju stranu, to su pojedinačne situacije svakog od nas", jasno će Modrić.

Pobjednik večerašnjeg susreta između Real Madrida i Athletica za kojeg nastupa naš Kenan Kodro u finalu će igrati protiv Barcelone koja je sinoć slavila protiv Real Sociedada boljim izvođenjem jedanaesteraca. Veliko finale na rasporedu je u nedjelju.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti