14. 01. 2021 - 09:11
SINOĆ SE NA GOLU BARCE UKAZAO SUPERMEN Ter Stegenova partija...
907
Shares
SINOĆ SE NA GOLU BARCE UKAZAO SUPERMEN Ter Stegenova partija života. Skinuo dva penala, ali ova odbrana je s druge planete

SUPERKUP ŠPANIJE

SINOĆ SE NA GOLU BARCE UKAZAO SUPERMEN Ter Stegenova partija života. Skinuo dva penala, ali ova odbrana je s druge planete

Sport.ba
14. 01. 2021 - 09:11
0
Shares

Marc Andre Ter Stegen jedan je od najboljih golmana svijeta trenutno i to nije nikakva tajna. Nijemac je nebrojeno puta do sada vadio Barcelonu iz ponora, ali sinoć je oduševio mnoge.

Katalonci su tek nakon penala izbacili neugodni Real Sociedad, a najzaslužniji što je uopšte došlo do raspucavanja s bijele tačke bio je upravo golman slavnog klub.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona)

Barcelona je prošla u finale španskog Superkupa pobjedom nad Real Sociedadom nakon izvođenja penala (3:2) jer je poslije produžetaka utakmica završila 1:1.

Međutim, ni produžetaka, a zatim ni penala, ne bi bilo da nije bilo fantastičnih Ter Stegenovih odbrana, jer je Real Sociedad trebao pobijediti prije raspucavanja jedanaesteraca.

Ter Stegen je na ovoj utakmici imao šest odbrana i tako izjednačio svoj ovosezonski rekord, koji je postavio na utakmici Lige prvaka protiv kijevskog Dinama.

Najatraktivnija od tih šest odbrana je svakako ona kojom je u samom finišu produžetaka spasio siguran gol nakon izvanrednog slobodnjaka Adriana Januzaja, kada je upućenu pod prečku s oko 20 metara gotovo nestvarno ukrotio.

Januzaj je ljevicom odlično pucao u Ter Stegenov lijevi ugao. Činilo se da je lopta neodbranjiva, ali golman Barcelone bacio se i desnom rukom učinio gotovo nemoguće - spriječio je da uđe u gol tako što ju je skrenuo u stativu. Tu nestvarnu intervenciju možete pogledati OVDJE.

U raspucavanju penala obranio je oba prva udarca rivala. Jonu Bautisti skinuo je udarac koji je išao prizemno u lijevi ugao, a Mikelu Oyarzabalu šut koji je poslao poluvisoko u desni ugao. A onda je omeo i Williana Josea, koji je zatresao samo stativu... Uostalom, uvjerite se i sami OVDJE.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti