11. 01. 2021 - 13:59
Znate li ko je ova prelijepa Hrvatica? Odbila je laskavu...
907
Shares
Znate li ko je ova prelijepa Hrvatica? Odbila je laskavu titulu  i obradovala Hrvate

Znate li ko je ova prelijepa Hrvatica? Odbila je laskavu titulu i obradovala Hrvate

11. 01. 2021 - 13:59
0
Shares

Josipa Šilov (22) , sjajna mlada hrvatska košarkašica, skrasila se ove sezone u Šibeniku. Prvi dio prvenstva klub je trenutačno u sredini južne skupine Prve lige, ali ima nekoliko zaostalih utakmica.

screenshot-37

– Do sada smo učinili sjajan posao kao ekipa, od vodeće Raguse očekivano smo izgubili, a ostalo što smo trebali pobijedili smo. Nažalost COVID-19 je naš najveći neprijatelj u ovoj polusezoni, odigrali smo najmanji broj utakmica u cijeloj ligi, ali tako je kako je. Istina, Ragusa je trenutačno najdominantnija ekipa naše lige i jako su iskusni na svim pozicijama i smatram da ih trenutačno nitko ne može pobijediti – rekla je Josipa. 

S obzirom na to da ste iz Vodica, živite u Šibeniku ili putujete svaki dan od doma?

 – Cijeli život sam živjela u Vodicama, ali prošle godine sam se sa svojom obitelji doselila u Šibenik.

Kako ste izabrali košarku za sport? 

– Starija sestra se upisala prva i jedan dan me je mama povela na trening i tu je sve počelo. Moji prvi treneri Ante Roca i Bore Vuković su glavni razlog zašto sam zavoljela košarku. Imala sam poseban odnos s njima, svemu su me učili – rekla je Josipa Šilov. Dosta mladi otišli ste u Italiju? 

– Prošla sam sve mlađe reprezentativne uzraste i bila jedna od glavnih nositeljica igre. Sve to upravo zbog vrhunskog rada u ŽKK Vodicama s kojima sam osvojila i kadetski naslov Hrvatske i juniorsku broncu. Tako da smatram da je to sve pridonijelo tome. 

Kako vam je bilo u Napulju? 

– Odlično. Jednog dana bih se htjela opet tamo vratiti, makar turistički. Ljudi su mentaliteta kao i Dalmatinci, uvijek vedri i nasmijani. Živjela sam u kući s dvije Talijanke, Bugarkom, Litavkom i jedno vrijeme s igračicom iz Vodica Josipom Ivas. Imali smo jednu krasnu gospođu koja nam je kuhala.

Igrali ste za Hrvatsku u mlađim dobnim selekcija, bili kapetan U-20, koje biste uspjehe posebno izdvojili? 

screenshot-38

– Broncu s Europskog prvenstva u Izraelu, B divizija. 

Nedavno ste bili sa seniorskom reprezentacijom u Rigi... 

– Poseban je osjećaj i zahvalnost biti dio seniorske reprezentacije. Nažalost, nismo išli u punom sastavu, ali smo napravili velik posao i vjerujem da ćemo se uspjeti plasirati na Europsko prvenstvo. 

Osim košarke, treninga i utakmica, imate li nekakav poseban hobi? 

– Slobodno vrijeme volim provoditi na svom selu, koje se nalazi iznad Roškog slapa. Volim prirodu, roštiljanje i takva druženja. Studentica sam treće godine stručnog preddiplomskog studija kineziologije, trenerica košarke.

Zanimljivo, za Josipu su se 2018. godine zainteresirali i novinari s drugih ovdašnjih portala, a srpski Espreso ju je predstavio uz naslov: Susjedi, priznajemo, ždere nas ljubomora. Nova Hrvatica koja buši mrežice i lomi muška srca. 

Uspoređuju vas s Antonijom Mišurom, djevojkom koju brojni rado nazivaju najljepšom košarkašicom svijeta, što se tiče ljepote? 

– Ne znam, možda je tima koji to govore ispala leća taj dan ili puklo staklo na naočalama. Za mene je Mišura najljepša košarkašica koju sam vidjela.

Izvor:Vecernji

Učitaj još novosti