09. 01. 2021 - 17:25
"ONA JE KRIVA!" Navijači optužili najizazovniju sportistkinju...
907
Shares

"ONA JE KRIVA!" Navijači optužili najizazovniju sportistkinju svijeta za povredu najtraženijeg napadača u fudbalu

09. 01. 2021 - 17:25
0
Shares

Erling Haland, napadač Borusije iz Dortmunda, najtraženiji je špic u svijetu fudbala, što i ne čudi imajući u vidu kako igra i koliko samo rešeta mreže rivala, a Alisa Šmit, 21-godišnja atletičarka iz Njemačke, nedavno je proglašena za najizazovniju sportistkinju svijeta.

Navijačima "milionera" nije trebalo dugo da ih "spoje".


Djevojka koja je kao šestogodišnjakinja utrčala u svijet "kraljice sportova", ima jedno srebro sa prvenstva Evrope, a najuspješnija je u disciplini 400 metara.

Kako vrijedno radi na sebi, pozvali su je iz Borusije Dortmund da pomogne i njihovim fudbalerima da steknu bolju kondiciju.

Plavokosa ljepotica plavih očiju je za jednu marketinšku kampanju najprije na kratko postala kondicioni trener kluba sa “Vestfalena” i testirala je Matsa Humelsa, a sada se ta saradnja sa "milionerima" intezivirala.

Naime, Alisa Šmit sve češće vježba sa igračima Borusije, a nakon najnovijeg snimka (ponovo sa Humelsom) navijači kluba iz Dortmunda su počeli i da se javno šale na ovu temu

Bilo je tu i komentara u stilu "Mats ne sme ni da pogleda u njenom pravcu"...

"Sada znamo zašto je Erling Braut Haland povrijeđen!".

Haland je, inače, ove sezone nastavio svoj "teror" - na 15 klupskih nastupa dao je 17 golova, pa je sada na učinku 33 pogodaka na 33 mečeva za Borusiju, a prethodno je za Salcrburg na 27 utakmica, iako tada još uvijek tinejdžer, 29 puta matirao suparničke golmane.


U reprezentaciji ima učinak od sedam nastupa i šest golova, a prosjek mu kvari činjenica da Srbiji nije uspio da zatrese mrežu u trijumfu "orlova" u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo (na koji se naši, potom, nisu plasirali jer su na penale izgubili od Škotske).

Alisa Šmit Humelsa često ostavi bez daha tokom vježbi koje mu pokazuje, a kako i zašto ostavlja mnoge bez daha na društvenim mrežama.

Učitaj još novosti