30. 11. 2020 - 20:35
Lionel Messi i Barcelona kažnjeni zbog proslave Maradone
907
Shares
Lionel Messi i Barcelona kažnjeni zbog proslave Maradone

Lionel Messi i Barcelona kažnjeni zbog proslave Maradone

30. 11. 2020 - 20:35
0
Shares

Kažnjavanjem Lionela Messija žutim kartonom, glavni sudija Mateu Lahoz pokvario je njegovu divnu posvetu preminulom Diegu Maradoni. 

Međutim, to nije jedina kazna zbog Messijevog iskazivanja poštovanja preminulom velikanu pošto će i Barselona takođe biti kažnjena zbog poteza kapitena.

screenshot-1

Messi je u 73. minutu pogodio za konačnih 4:0 protiv Osasune, a gol je proslavio tako što je skinuo dres Barselone i ostao u dresu s brojem 10 Newell's Old Boysa. To je Messijev matični klub iz njegovog rodnog Rozarija, u kojem je počeo da trenira sa šest godina i u kojem je ostao do 13. godine i odlaska u Barselonu.

Međutim, nije ovo uradio kao posvetu svom djetinjstvu, nego preminulom Diegu Maradoni koji je pred kraj karijere jednu sezonu odigrao za Newell's Old Boyse.

Iako je Messi nakon kratke proslave desetku argentinskog prekrio desetkom katalonskog kluba, glavni sudija mu je pokazao žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Skidanje dresa to po pravilima doista i jeste, ali s obzirom na kontekst i način na koji je Messi to izveo, ovo je stvarno bilo nepotrebno.

Međutim, Lahoz se strogo držao člana 91. disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Španije, koji se odnosi na proslave na terenu:

"Fudbaler koji nakon što postigne gol ili zbog bilo kog drugog razloga u slavlju podigne dres i ispod njega pokaže bilo kakvu reklamu, slogan, poruku, anagram, akronim ili crtež, bez obzira na njihov sadržaj i svrhu te akcije, biće kažnjen kao počinitelj ozbiljnog prekršaja sa 3.000 eura i upozorenjem. Tu kaznu plaća klub počinitelja ozbiljnog prekršaja", navodi se u odredbi.

Sport.ba/Oslobođenje

Učitaj još novosti