11. 11. 2020 - 14:19
Ronaldo ima dogovor s Unitedom: Morao je pristati na ovaj uslov
907
Shares
Ronaldo ima dogovor s Unitedom: Morao je pristati na ovaj uslov

Ronaldo ima dogovor s Unitedom: Morao je pristati na ovaj uslov

11. 11. 2020 - 14:19
0
Shares

Ronaldo postao je "igrač slučaj" za Juventus koji ga se želi riješiti, a sada se čini da bi karijeru mogao nastaviti u Manchester Unitedu, objavio je danas ESPN, a sličnu informaciju imaju i engleski mediji.

screenshot-39

Ko će kupiti Ronalda?

Portugalac nije uspio Juventus dovesti do Lige prvaka pa Juventus sada traži način da ga proda za oko 100 miliona eura kako bi vratio uloženo i riješio se tereta njegove plaće od 31 milion eura godišnje.

U više engleskih medija pojavila se informacija da je Ronaldo blizu povratka na Old Trafford s kojeg je 2009. preselio u Real Madrid, a navodno je i on sam pristao na takav dogovor uz uvjet da potpiše jednogodišnji ugovor.

U ovom trenutku čeka se da se klubovi dogovore oko potencijalne odštete koja bi trebala biti iznositi oko 100 miliona eura, ali pitanje je na koji način bi bila isplaćena, kroz bonuse, na rate ili odjednom.

Razradili su plan

Juventus je napravio detaljan plan o tome kako ga se planira riješiti. Prvo mu neće sljedeće godine ponuditi novi ugovor kako bi produljili postojeći koji traje do ljeta 2022. godine.

Nakon toga će Ronaldo završiti na listi za prodaju te će ga ponuditi svim klubovima za koje misle da mogu platiti 100 miliona eura za njega, što je isti iznos koji je Juventus platio kad ga je dovodio.

Ronaldo je u Juventus doveden kako bi pomogao klubu da osvoji naslov Lige prvaka koji toliko dugo čeka, ali to se nije dogodilo i sada je postao neisplativa investicija.

City kao opcija

Nakon što se ljetos jako puno pričalo o mogućem transferu Lionela Messija u Manchester City koji se nije dogodio, sada je u prvi plan ubačen Cristiano Ronaldo.

TalkSPORT-ov novinar Andy Townsend uvjeren je kako bi se taj transfer trebao dogoditi, a razloge je objasnio u svom podcastu.

"Ako želite nekoga tko će donijeti golove, a Pep želi, onda vam je najbolji izbor Ronaldo koji je ultimativna mašina za golove. Messi je sjajan, ali Ronaldo želi da ga se upamti kao najvećeg i napravit će sve da tako bude", rekao je Townsend u razgovoru koji su uz odobravanje prenijeli svi veliki engleski mediji pa dodao: "Ronaldo je još uvijek gladan golova. Kad god dobije priliku da puca, on je koristi, a nevjerojatan je i u zraku. To je pobjednik kakav treba svakoj ekipi."

Sport.ba/Index

Učitaj još novosti