11. 11. 2020 - 12:34
Ko će kupiti Ronalda?
907
Shares
 Ko će kupiti Ronalda?

NEKOLIKO OPCIJA

Ko će kupiti Ronalda?

11. 11. 2020 - 12:34
0
Shares

Ronaldo bi narednog ljeta mogao napustiti Juventus i sve su glasnije rasprave o tome tko bi mogao kupiti Portugalca koji će u veljači proslaviti 36. rođendan.

Prema pisanju španjolskog Sporta, torinski klub iz financijskih razloga u idućem prijelaznom roku planira prodati Ronalda koji je ugovorom vezan za klub do ljeta 2022. godin

screenshot-5

Juventus zbog pandemije namjerava prodati Ronalda

Za Juventus bi bilo važno da vrati dio od uloženog novca u Ronalda i da se riješi njegove ogromne plaće. Portugalac je u Juventus stigao 2018. godine iz Real Madrida za 100 milijuna eura, a godišnje ga plaćaju 31 milijun eura.

Radi se o plaći gotovo pet puta većoj od sljedećeg najplaćenijeg igrača u klubu Paula Dybale. Katalonski Sport piše da je to iznos koji je Juventusu neprihvatljiv u vremenu koronakrize pa u Torinu razmišljaju o prodaji.

Ronaldo je u Juventusu postigao 71 pogodak u 94 utakmice, što je impresivno, ali njegov minus je taj što klub s njim nije uspio osvojiti Ligu prvaka i što momčad svojom formom ne pokazuje da bi se taj cilj mogao ispuniti ove sezone.

Juventus je posljednji naslov europskog prvaka osvojio daleke 1996. godine, a s Ronaldom je u prethodne dvije sezone ispadao u četvrtfinalu od Ajaxa i u osmini finala od Lyona.

Već sada se mnogo govori o klubovima koji bi mogli krenuti po Portugalca.

Njegove ambicije su još uvijek visoke. Ronaldo pokazuje da i dalje pripada vrhunskoj razini iako uskoro treba proslaviti 36. rođendan. Stoga, male su šanse da će narednog ljeta napustiti europski nogomet.

Međutim, odlazak u američki MLS nije isključena opcija za Ronalda. Njegov bivši suigrač iz Manchester Uniteda i Portugala Nani nedavno je izjavio da Ronaldo karijeru planira završiti upravo u MLS-u.

"Prije nekoliko godina kazao mi je da će karijeru vjerojatno završiti u SAD-u. To nije sto posto sigurno, ali postoji šansa", rekao je Nani.

Ronaldov bivši suigrač izjavio da je MLS jedna od potencijalnih destinacija, a Beckham bi se tome obradovao

U MLS-u bi mnogi klubovi poželjeli dovesti Ronalda, a prvi u redu vjerojatno bi stajao Inter Miami, čiji je vlasnik David Beckham.

Najmanje šanse za dovođenje Ronalda imaju kineski klubovi, jer Ronaldove ambicije su iznad toga. Ako već odluči napustiti Europu i zaigrati na drugom kontinentu, onda će MLS skoro sigurno biti naredna destinacija.

Barcelona i Manchester City nemaju skoro nikakve šanse da dovedu Ronalda jer on bi time uvrijedio Real Madrid, odnosno Manchester United, a to mu sigurno nije u cilju.

Može li se onda očekivati da se vrati u Real ili United? Šanse za povratak u Real su male jer Madriđani su podmladili momčad i nalaze se u prijelaznoj fazi. United ima veće šanse da vrati Ronalda, ali klub je trenutno u teškoj situaciji po pitanju rezultata i povratak skupog Portugalca bio bi novi rizik za vodstvo kluba.

Velikan poput Bayerna ne dovodi najveće zvijezde i ne daje ogromne cifre za plaće, tako da ni oni ne spadaju u red onih koji će se boriti za Ronalda. To se vidjelo prilikom izjave direktora Bayerna Karl-Heinza Rummeniggea kada je govorio o potencijalnom dovođenju Lionela Messija nakon što je Argentinac ovog ljeta želio napustiti Barcelonu.

"Ne možemo platiti igrača takve razine. To se ne uklapa u našu politiku i filozofiju", kazao je Rummenigge.

PSG otvoreno kazao da može dovesti Ronalda, a to bi mogao biti veliki motiv za Portugalca

Jedini klub koji se do sada javno oglasio po pitanju Ronalda je PSG i on za sada djeluje kao klub koji ima najveće šanse da dovede Portugalca.

"Danas u nogometu ne znate što se može dogoditi. Možda Ronaldo sutra ustane i kaže da želi igrati na drugom mjestu. Tko ga može kupiti? To je zatvoreni krug. PSG spada u taj krug", rekao je sportski direktor PSG-a Leonardo.

Leonardo se pohvalio da njegov klub može prebroditi krizu nastalu pandemijom koronavirusa i time je svima dao do znanja da će PSG dati sve od sebe da bude još jači.

Ronaldo bi mogao imati veliki motiv za odlazak u PSG, koji je prošle sezone poražen u finalu Lige prvaka od Bayerna. 

Portugalac bi imao skoro sigurnu titulu državnog prvaka u još jednoj zemlji, a šanse za novu titulu Lige prvaka također bi bile velike, posebno ako klub zadrži Neymara i Mbappéa, što mu je cilj.

Titula u Francuskoj i titula Lige prvaka s PSG-om bili bi još jedan veliki argument u Ronaldovu korist tijekom rasprava o najboljim igračima svih vremena. Prvak Engleske, prvak Španjolske, prvak Italije, prvak Francuske, titule Lige prvaka s engleskim, španjolskim i francuskim klubom? Zvuči nevjerojatno, ali Ronaldo bi odlaskom u PSG bio jako blizu tog cilja.

Sport-ba/Index

Učitaj još novosti