03. 11. 2020 - 21:15
Rukometni savez BiH zatražio odgodu duela protiv Njemačke i...
907
Shares
Rukometni savez BiH zatražio odgodu duela protiv Njemačke i Austrije

Rukometni savez BiH zatražio odgodu duela protiv Njemačke i Austrije

03. 11. 2020 - 21:15
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Sarajevu, ali se cijeli tim nalazi u izolaciji, te su upitna odigravanja mečeva protiv Njemačke i Austrije.

Jučerašnji trening reprezentacije BiH koji se trebao održati u 18 sati je odgođen nakon dva nova slučaja koronavirusa u našem timu. Zbog toga je cijeli tim morao u izolaciju i čini se da nema ništa od odigravanja pomenutih mečeva.

screenshot-28

Rukometni savez Bosne i Hercegovine zatražio je od Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza Njemačke (DHB) odgodu utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, a nakon toga od EHF-a i odgodu meča 2. kola kvalifkacija protiv Austrije.

"Do ovog trenutka niko nije odgovorio na upit našeg saveza, ali se nadamo da će se to desiti čim prije, jer mi trenutno imamo na raspolaganju 11 igrača, pošto su četvorica u izolaciji. Dvojica od te četvorice su pozitivna na koronavirusa Covid-19, a druga dvojica su bila s njima u bliskom kontaktu. I ostalih 11 igrača nalazi se u hotelu u posebnim sobama, s obzirom na to da su imali susret sa pomenutim igračima koji su zaraženi".

"Naša reprezentacija na ovom okupljanju nije odradila nijedan trening i kako sada stvari stoje bit će nemoguće da se odradi ijedan. Ukoliko ne bude nikakve reakcije iz EHF-a i DHB-a naši reprezentativci će, u vrlo, vrlo oslabljenom sastavu sutra krenuti put Njemačke. S obzirom na cjelokupnu situaciju i sve probleme u kojima smo se našli, najiskrenije se nadamo da će EHF i DHB pristati na odgodu prvog meča, a potom i drugog protiv Austrije", saopštili su iz Rukometnog saveza BiH.

Sport-ba/SportSport

Učitaj još novosti