22. 10. 2020 - 08:17
Guardiola ostao bez još jednog važnog igrača: Loše je, neće ga...
907
Shares
Guardiola ostao bez još jednog važnog igrača: Loše je, neće ga biti dugo

Guardiola ostao bez još jednog važnog igrača: Loše je, neće ga biti dugo

22. 10. 2020 - 08:17
0
Shares

Manchester City je sinoć grupnu fazu Lige prvaka započeo pobjedom protiv Porta 3:1, ali platio ju je stavljanjem još jednog imena na sve dulju klupsku listu ozlijeđenih.

Brazilski veteran Fernandinho ušao je u igru tek u 85. minuti, ali nije izdržao do kraja utakmice i u četvrtoj minuti sudačke nadoknade već je morao napustiti teren zbog ozljede noge.

"Loše vijesti. To je ozljeda koju je imao i ranije. Neće ga biti dugo vremena", snuždeno je rekao Pep Guardiola za BBC nakon utakmice.

Ipak, na press-konferenciji je precizirao što znači "dugo".

 


"Mislim da ga neće biti četiri do šest tjedana. To je velik udarac za nas zbog velikog broja utakmica i nedostatka igrača", rekao je menadžer Cityja.

U usporedbi, recimo, s katastrofom koja je nedavno zadesila Liverpoolova Virgila van Dijka (7-8 mjeseci), četiri do šest tjedana ne djeluje dugo, ali treba uzeti u obzir i kontekst situacije. Na Cityjevu popisu ozlijeđenih već su Kevin De Bruyne, Gabriel Jesus, Nathan Ake, Benjamin Mendy i Aymeric Laporte, a momčad do kraja studenog stalno igra po dvije utakmice tjedno. Olakotna okolnost je to što će dio tog razdoblja pojesti reprezentativna stanka.

"De Bruyne i Laporte bi se u četvrtak trebali vratiti treninzima, pa ćemo vidjeti u kakvom su stanju do subotnje utakmice s West Hamom. Dvojica nam se vraćaju, ali ostali smo bez jednoga i to je loše. Raspored je tako zahtjevan da trebamo sve igrače", rekao je Guardiola.

Učitaj još novosti