11. 10. 2020 - 07:58
NIZOZEMCI PRIPREMILI TAKTIKU PROTIV DŽEKE: Uzdrmani Zmajevi u...
907
Shares
NIZOZEMCI PRIPREMILI TAKTIKU PROTIV DŽEKE: Uzdrmani Zmajevi u Zenici liječe rane KAKVE SU ŠANSE ZA BIH??

NIZOZEMCI PRIPREMILI TAKTIKU PROTIV DŽEKE: Uzdrmani Zmajevi u Zenici liječe rane KAKVE SU ŠANSE ZA BIH??

11. 10. 2020 - 07:58
0
Shares

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će na stadionu Bilino polje u Zenici igrati utakmicu trećeg kola Lige nacija protiv selekcije Nizozemske.

Izabranici Dušana Bajevića u četvrtak su doživjeli pravi šok nakon što su poraženi od Sjeverne Irske u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo. Uslijedile su brojne kritike na račun igrača i stručnog štaba pa je upitno da li su prethodna dva dana bila dovoljna da se ekipa psihički oporavi. A i fizički, budući da su igrali 120 minuta u zaista visokom ritmu.

Danas reprezentacija BiH igra treću utakmicu u okviru Lige nacija. Nakon što su remizirali s Italijom te izgubili od Poljske zaista je teško očekivati da će u Zenici pasti moćna Nizozemska. Međutim, svaki bod je bitan, a toga je svjestan i selektor Bajević.


"Pravimo taktiku za predstojeće utakmice pa ćemo vidjeti šta će se dešavati i kakve ćemo rezultate ostvariti. Imamo problema još od okupljanja reprezentacije. Neki su povrijeđeni, neki umorni. Vidjet ćemo da li će svi sanirati povrede. Međutim, ima tu novih imena i neki će igrači dobiti šansu. Mi smo pod pritiskom, ali cilj uvijek postoji i oni koji igraju za reprezentaciju moraju da pruže maksimum", poručio je jučer Bajević na konferenciji za medije.

U nekoliko navrata je najavio brojne promjene u sastavu pa je zaista teško prognozirati početni sastav. Ono što je sigurno je za ovu utakmicu neće biti spreman Ervin Zukanović, dok su jučerašnji trening propustili golmani Asmir Begović i Jasmin Burić.

Nizozemska je s druge strane imala polovičan uspjeh u prve dvije utakmice Lige nacija, a zanimljivo da su oba meča završena rezultatom 1:0. Prvo su pobijedili Poljsku, a potom također na domaćem terenu izgubili od Italije. U srijedu su u vrlo jakom sastavu izgubili od Meksika u prijateljskom meču pa je sasvim jasno da će izabranici selektora Franka De Boera biti silno motivisani da se vrate na pobjednički kolosijek.

Nizozemske nogometne zvijezde predvođene Van Dijkom doputovale u Sarajevo

"BiH je igrala vrlo dobro protiv Sjeverne Irske do poluvremena. U nastavku su pali, a Sjeverna Irska je agresivan tim. Edin Džeko je veoma jak na poziciji napadača, a Miralem Pjanić ima ključnu ulogu. Vidjeli smo da su Irci u drugom poluvremenu 'odsjekli' Džeku i mi to moramo uraditi", rekao je sinoć De Boer u najavi utakmice.

"Najveći cilj za Bosnu je bio odlazak na Evropsko prvenstvo. Borili su se za to cijelu godinu. Mogu zamisliti da ne čekaju ovaj meč, mentalno su istrošeni nakon 120 minuta igre i penala", kazao je De Boer te dodao:

"S druge strane, igraju protiv Nizozemske, renomiranog protivnika. Tako da će svi željeti da pokažu svoju najbolju stranu".

Reprezentacija Nizozemske je sastavljena od brojnih zvijezda evropskog nogometa koje predvodi kapiten i nogometaš Liverpoola Virgil van Dijk. Posebno su jaki na centralnim veznim pozicijama gdje imaju Frenkieja de Jonga iz Barcelone i Donnyja van de Beeka iz Uniteda. Odličan je i Interov štoper Stefan de Vrij, a najpoznatije ime u ofanzivnom dijelu terena krilni napadač Lyona Memphis Depay propustit će utakmicu u Zenici.

Glavni sudija bit će Istvan Kovacs iz Rumunije, a pomagat će mu zemljaci Ovidiu Artene i Valentin Avram. Četvrti sudija bit će Sergei Ivanov iz Rusije.

Utakmica između BiH i Nizozemske igra se danas na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 18 sati

Učitaj još novosti