08. 10. 2020 - 09:12
PJANIĆ SE OVOM NIJE NADAO NI U NAJGORIM MORAMA! Španci...
907
Shares
PJANIĆ SE OVOM NIJE NADAO NI U NAJGORIM MORAMA! Španci objavili Koemanove planove i formaciju, u velikim problemima i i drugi najplaćeniji igrač tima

GRIEZMANN U TEŠKOJ SITUACIJI

PJANIĆ SE OVOM NIJE NADAO NI U NAJGORIM MORAMA! Španci objavili Koemanove planove i formaciju, u velikim problemima i i drugi najplaćeniji igrač tima

Sport.ba
08. 10. 2020 - 09:12
0
Shares

Ronald Koeman počeo je avanturu na klupi Barcelone sasvim solidno. Doma je uvjerljivo savladan Villareal, pa je s izuzetno neugodnog gostovanja u Vigu ostvarena također pobjeda. Utisak je donekle pokvario remi na "Nou Campu", s izuzetno snažnom Sevillom.

Nizozemac je iznenadio mnoge samim time što mu je skupocijeni Ousmane Dembele posljednja opcija u napadu, a očekivalo se da Francuz minimalno ulazi s klupe u novoj sezoni.

Sportski novinar Squawke Muhammad Butt smatra da je ovo najvjerovatnija postava Barcelone u ovoj sezoni. Kao najveću žrtvu ove potencijalne postave navodi Antoine Griezmanna, najplaćenijeg igrača u klubu nakon Messija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Antoine Griezmann (@antogriezmann) on

Najveći problem je što Francuz igra na istoj poziciji kao i omaleni Argentinac. Dokaz koji ide u prilog tome jest taj što je 29-godišnjak osvojio Svjetsko prvenstvo igrajući na toj poziciji.
Osim toga, problem je što ni na jednoj drugoj poziciji on nema značajnog utjecaja na igru. 

Butt tvrdi da je francuskom napadaču sudbinu odredio ostanak Lea Messija u Kataloniji.  Tvrdi da bi dobro organiziran klub ovaj problem riješio na način da bi pokušao dogovoriti zamjenu Griezmanna za kupovinu krila ili napadača svjetske klase kao što je Jadon Sancho ili Lautaro Martínez.

U ovoj situaciji, ako želi da katalonski klub ostane u vrhu svjetskog nogometa, Ronald Koeman morat će žrtvovati i staviti na klupu napadača koji zarađuje 17 miliona eura godišnje, mišljenje je Squawkinog novinara.

120970655-3721166511241523-1340229288994984846-n

Iako se čini kako je Antoine Griezmann žrtva u novoj Barçinoj formaciji, katalonski Sport smatra kako Ronald Koeman ipak cijeni Francuzovo zalaganje na terenu. Nizozemac je mišljenja da napadač radi odličan posao u defenzivnom dijelu, što se ne može baš reći za preostali dio napada Blaugrane. Ipak, napadač je doveden da zabija golove i navijači su već počeli sumnjati u njegovu budućnost u klubu.

Budući da je Lionel Messi vraćen na poziciju lažne devetke, to je za bivšeg igrača Atletico Madrida značilo samo jedno - u većem dijelu sezone neće igrati na svojoj prirodnoj poziciji. Ovaj 29-godišnjak nije se snašao na krilnoj poziciji, no novi trener Barcelone uopće nije zabrinut, po pisanju gore navedenog lista, jer će golovi doći.

Uz donedavnog selektora Oranja, cijeli stručni štab ne sumnja u Griezmanna i njegove kvalitete, međutim pitanje je koliko će mu još prilika na krilu dati, pošto su Francisco Trincao i Ousmane Dembele, uz mladog Ansu Fatija, direktni konkurenti za mjesto u startnih jedanaest.

Za vrijeme karijere u Atlético Madridu, napadač francuske nogometne reprezentacije sudjelovao je u 183 gola - zabio je 133, a asistirao njih 50. U Barceloni su brojke mnogo skromnije, 15 golova i četiri asistencije u 51 utakmici.

Uzimajući u obzir iznos od 120 miliona eura, koliko je Barca izdvojila za kupovinu, katalonski klub očekuje puno više od 29-godišnjaka. Međutim, njegova budućnost bez eventualnih pogodaka je upitna na "Nou Campu".

Nas svakako najviše brine situacija oko Miralema Pjanića. Skupocijeno pojačanje iz Torina izgleda da će ulaziti s klupe, a rijetko počinjati mečeve. Nevjerovatno zvuči da su u prednosti već isluženi Busquets, pa i De Jong.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti