01. 10. 2020 - 21:00
Dva puta Ademi i jednom Gavranović za novu jesen u Evropi,...
907
Shares
Dva puta Ademi i jednom Gavranović za novu jesen u Evropi, Gojak ušao s klupe

PLAY-OFF EVROPSKE LIGE

Dva puta Ademi i jednom Gavranović za novu jesen u Evropi, Gojak ušao s klupe

01. 10. 2020 - 21:00
0
Shares

Dinamo je ušao u grupnu fazu Europske lige pobijedivši estonsku Floru Tallin s 3:1 u zadnjem pretkolu ovog natjecanja.

Već u prvoj minuti Modri su imali blitz-nasrtaj na go protivnika, no vodstvo je stiglo u 11. minuti. Lovro Majer je odlično izbacio svog čuvara na desnom krilu i još bolje ubacio slabijom desnom nogom. Na centaršutu je najbrži bio Mario Gavranović koji posprema glavom loptu silovito u mrežu za vodstvo Modrih od 1:0.

U 21. minuti Flora je zaprijetila preko svog najopasnijeg igrača. Bio je to jako dobar i opasan udarac Vasyla Sinyavskog iskosa s jedno 20-ak metara. Livaković se morao dobro izdužiti da bi obranio.

I onda u 26. minuti povećanje Dinamova vodstva nakon jako lijepog gola. Bruno Petković je primio loptu na lijevom rubu kaznenog prostora. Dao je odličnu loptu u nebranjen prostor iza obrane gostiju Gavranoviću sâmom pred Igonenom, a napadač dodaje desno za Ademija koji sve što treba je napraviti jest ugurati loptu u praznu mrežu. Prava ''futsal'' akcija.

U drugom poluvremenu su Estonci pokazali da znaju igrati i da nisu greškom došli do ruba ulaska u grupnu fazu Europske lige.

No prvo se u 53. minuti dogodila odlična prilika Oršića. Pucao je s poludistance lagano s lijeva nakon što se namjestio, ali poluvisoki udarac samo je ičešao vratnicu s vanjske strane i toišla u gol-aut.

Nakon toga, u 55. fantastična prilika Flore. Odlična je duga dijagonalna lopta upućena prema Allikuu, prošla je iznad obrane Dinama, no napadač gostiju gađa iz jako dobre situacije samo malu mrežicu s vanjske strane.

I onda u 65. minuti Flora smanjuje. Sinyavskiy je krenuo s lijeve strane kaznenog prostora, namjestio se i ušao prema sredini, pucao, a lopta se od bloka odbila te prevarila Livakovića ušavši u sâm bliži kut.

U 86. minuti lijepa prilika Brune Petkovića glavom nakon odličnog prodora i centaršuta Lirima Kastratija koji je ušao u drugom poluvremenu. Ništa od povećanja vodstva, barem ne u ovom trenutku.

Ali u 87. minuti Modri ipak postižu treći gol. Petković je osvojio loptu na sredini napada, ostvario prednost, napravio nekoliko koraka i gurnuo lijevo čime je izbacio Ademija u stopostotnu priliku, a kapetan Dinama tu priliku ne propušta i smireno provlači loptu kraj Igonena za 3:1.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja i Modri sutra iščekuju žrijeb skupina Europske lige.

Učitaj još novosti