01. 10. 2020 - 20:59
ODAVNO FINIŠ PRIJELAZNOG ROKA NIJE BIO UZBUDLJIVIJI...
907
Shares
ODAVNO FINIŠ PRIJELAZNOG ROKA NIJE BIO UZBUDLJIVIJI Predstavljamo najveće transfere koji su u najavi: Neki mogu potpuno promijeniti razvoj događaja u Ligama petice

BIĆE VRLO UZBUDLJIVO

ODAVNO FINIŠ PRIJELAZNOG ROKA NIJE BIO UZBUDLJIVIJI Predstavljamo najveće transfere koji su u najavi: Neki mogu potpuno promijeniti razvoj događaja u Ligama petice

Sport.ba
01. 10. 2020 - 20:59
0
Shares

Bliži se kraj prijelaznog roka koji u većini zemalja traje do 5. oktobra (ponedjeljak), kada je na redu registracija igrača za evropska takmičenja.

Mi vam donosimo nekoliko nagađanja o velikim transferima, koji bi se mogli dogoditi do kraja prijelaznog roka. Pa da krenemo redom...

Arsenal još uvijek čeka ponude za Mesuta Özila, ali one ne dolaze, piše engleski Daily Star koji navodi kako se Arteta želi riješiti njemačkog veznjaka. Özilova plaća prevelik je uteg za budžet Topnika pa ga je klub spreman pustiti i bez velike odštete samo kako bi si oslobodio budžet za nove igrače. 

Što se tiče engleskog kluba, do kraja prijelaznog roka učinit će sve da dovedu Lyonovu zvijezdu Aouara, ali i Alteticovog Thomasa Partyja. Mnogo bliže "Emiratesu" je veznjak francuskog sastava.

Iz Engleske dolazi vijest da je Manchester United krenuo u potragu za napadačem te da je izbor sužen na dva imena - slobodnog Edinsona Cavanija i Realovog Luku Jovića. Cavani je slobodan igrač nakon isteka ugovora s PSG-om, a Jović se još uvijek nije nametnuo Zinedineu Zidaneu u Realu. 

Katalonski radio objavio je ponudu Barcelone za Erica Garciju. Katalonski klub nudi Manchester Cityju osam miliona eura plus dva milijuna kroz bonuse te Rafinhu. City ne želi Rafinhu, ali je smanjio svoj zahtjev s 30 miliona eura na 20. Garcia je 19-godišnji španski defanzivac koji je karijeru počeo upravo u Barceloni i koji je prije dvije godine otišao u City. Sad se želi vratiti na Camp Nou jer je nezadovoljan statusom kod Pepa Guardiole.

Ousmane Dembele mogao bi do kraja prijelaznog roka napustiti Barcelonu. 

"Sve ovisi o klubu i igraču. Trenutno je s nama, dobro trenira, sve više ulazi u formu, ali mora čekati na priliku. Želim reći da računam na njega", rekao je jučer Koeman. 

AS tvrdi da će Barcelona za Francuza prihvatiti ponudu između 50 i 60 miliona eura, ako ona dođe, što znači da bi na Dembeleu izgubila oko 80 miliona eura jer ga je platila 138 miliona. Želi ga Manchester United, ali Englezi nisu sigurni da Dembele vrijedi 50-ak miliona eura pa ga prvo žele dovesti na posudbu.

U Barceloni se nadaju da će uskoro uspjeti dovesti Memphisa Depaya, napadača Lyona i nizozemske reprezentacije. Koeman je s Depayom sarađivao u reprezentaciji i vidi ga u prvih 11 Barcelone.

Evo i još nekih mogućih transfera:

Thomas Lemar - Leipzig

Chris Smalling - Roma

Rudiger - Tottenham (Posudba)

Marcus Alonso - Inter

Callum Hodson-Odoi - Bayern (posudba)

Sead Kolašinac - Bayer Leverkusen

Bakayoko - PSG (posudba)

Chiesa - Juventus

Eriksen - PSG

Carlos Vinicius - Tottenham

Emerson Palmieri - Juventus

Wijnaldum - Barcelona

Umtiti - Lyon

(Sport.ba)

Učitaj još novosti