30. 09. 2020 - 17:20
Nevjerica u Madridu: Kraljevi u velikim problemima, skupocjena...
907
Shares
Nevjerica u Madridu: Kraljevi u velikim problemima, skupocjena zvijezda opet van stroja - propušta i El Clasico

HAZARD JE SADA POVRIJEĐEN

Nevjerica u Madridu: Kraljevi u velikim problemima, skupocjena zvijezda opet van stroja - propušta i El Clasico

30. 09. 2020 - 17:20
0
Shares

Eden Hazard baš nema sreće u Madridu. A ni Real s njim. Nakon što se činilo da je konačno zdrav spreman, Real je objavio da se ponovno povrijedio.

U liječničkom izvještaju stoji da ima problema s povredom mišića desne noge. Čeka se tačna procjena koliko će mu trebati da sanira ozljedu, ali pretpostavlja se da će oporavak trajati tri tjedna. U najboljem slučaju dva, a u najgorem četiri sedmice.

Kako god, Belgijac neće biti u sastavu Reala za večerašnju utakmicu s Valladolidom, a ni za nedjeljnu s Levanteom. Vjerovatno se neće oporaviti ni za utakmicu s Cadizom 18. oktobra, a pod upitnikom će biti i za veliki derbi s Barcelonom sedam dana kasnije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Game day tomorrow.. #ucl #halamadrid ????

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10) on

Madridski medij ističu da je liječnički izvještaj prilično iznenađujuće, da ne kažemo šokantno. Hazard je posljednjih dana normalno trenirao, nije se moglo primijetiti da ima nekih ozbiljnijih problema ni na jučerašnjem treningu.

Čak je i Zinedine Zidane na press-konferenciji rekao da očekuje njegov povratak u prvi sastav.

„Spreman je“, kazao je Zidane.

Očekivalo se da će protiv Valladolida upisati prve minute nakon 210 dana izbivanja s travnjaka. Plan je bio da dobije petnaestak minuta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A busy week training and then we get to wear the new kit ????#halamadrid @realmadrid

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10) on

U srijedu ujutro selektor belgijske reprezentacije Roberto Martinez kazao je da će pričekati Hazardov povratak na travnjak pa će ga pozvati na okupljanje. Već je bio organiziran Hazardov let za Bruxelles nakon utakmice s Levanteom, no od toga neće biti ništa.

Taman kada se mislio da zaliječio ozljedu gležnju, a zbog čega je mora na operaciju, došli su novi problemi. Hazard je u Chelseaju propustio samo 20 utakmica u šest godina zbog ozljeda. U Realu broji već 30. u nešto više od godinu dana.

Hazard je prešao u Real 1. jula 2019. za 115 miliona eura. U Kraljevskom klubu su očekivali da će nadomjestiti odlazak Cristiana Ronalda i postati nova superzvijezda, no to se još nije ostvarilo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nice to see my bro @salibur24 ... we keep working hard in @laliga #halamadrid @realmadrid

A post shared by Eden Hazard (@hazardeden_10) on

Štaviše, Hazard je na startu mnoge iznenadio punašnim izgledom.

U Madridu se pojavio s nekoliko kilograma viška, što su mnogi protumačili kao neprofesionalno ponašanje, a poslije su zaredale ozljede. Belgijac nikako da uhvati kontinuitet i formu. Real zasad od njega nije imao puno koristi.

Učitaj još novosti