29. 09. 2020 - 07:23
Rađa se nova velika Barca, Real odmah krenuo u protuudar:...
907
Shares
Rađa se nova velika Barca, Real odmah krenuo u protuudar: Perez PREOTIMA velikog talenta

NOVI "SLUČAJ FIGO"

Rađa se nova velika Barca, Real odmah krenuo u protuudar: Perez PREOTIMA velikog talenta

Gol.hr
29. 09. 2020 - 07:23
0
Shares

Malo je za sreću Kataloncima potrebno… Uvjerljiva pobjeda na startu sezone dovoljna je za salve panegirika u katalonskim medijima.

Unai Emery došao je kao naručen na Camp Nou; 13. gostovanje u karijeri na Barceloninu stadionu i 13. poraz. Ovaj put je s Villarrealom fasovao četiri laka komada. Imao je i gorih izdanja, s PSG-om je, primjerice, dobio šesticu.

Naravno da je za Barcelonu bilo jako važna da dobro starta, pogotovo za njezina novog trenera Ronalda Koemana. Ekspresno je zaboravljen debakl protiv Bayerna i brojni problemi koji su opterećivali Barcu posljednjih tjedana. Do prvog poraza i lošije partije.

Sve su oči bile uprte u buntovnog Lionela Messija, a na kraju je glavnu rolu odigrao mlađahni Ansu Fati. 17-godišnji Barcin talent prometnuo se u junaka s dva gola i izborenim jedanaestercem. Partijom koju je pružio prebrisao je jadikovanja za Luisom Suarezom, koji je također sjajno startao u dresu Atletica. Jedna stvar brine Katalonce. Kako to obično biva u ovakvim situacijama, Fati je glavna priča u Španjolskoj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The start of a new era ???? ???? @ronaldkoeman & @ansufati

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Uočljivo je da je madridska Marca odmah istaknula kako Fatijev ugovor istječe 2022. te da je Barca u realnoj opasnosti izgubiti velikog talenta. Ti napisi poklopili su se sa spekulacijama o tome kako Florentino Perez namjerava krenuti po Fatija čak i ako uspije dovesti Kyliana Mbappea.

Madriđani su očito pokrenuli akciju dodatne destabilizacije najvećeg rivala. "Slučaj Figo" vječno je upozorenje da ništa nije nemoguće, pogotovo u vremenu opće krize. Barca ima velikih problema s financijama, to na Bernabeuu jako dobro znaju.

Iako su u startnoj postavi bila sedmorica otužnih iz lisabonske havarije, Barca je izgledala potpuno drukčije. Jasno, drukčiji je i suparnik. Villarreal i Bayern ne stanu u istu rečenicu.

Ipak, mora se zamijetiti da je Barca izgledala puno dinamičnije, rastrčanije, okomitije, izravnije, elastičnije, da ne kažemo sretnije. Barca je opet igrala vrlo efikasan visoki presing, u pojedinim trenucima nalikovala je na Guardiolinu eru, iako je po okomitosti više nalikovala na Cruyffom Dream Team ili Enriqueovu Barcu iz Berlina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Have a nice week! ???? ¡Feliz semana, #culers! ???? Bona setmana! ????❤

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Koeman je posložio momčad u sustavu 4-2-3-1. Messi je kao i obično imao slobodu kretanja, mijenjao se s Antoineom Griezmann u vršku napada. Nizozemski strateg oživio je Philippea Coutinha. Brazilac je djelovao iza leđa najisturenijeg napadača, bio to Messi ili Griezmann. Naginjao je ipak prema lijevoj strani kako bi otvorio prostor za Messija u sredini.

Odlično je surađivao s Fatijem, koji je nimalo impresioniran špartao po lijevom krilu. Griezmann u ofenzivi nije dao previše, no jako se trošio u obrambenim zadacima. Mora mu se priznati da je u fazi obrane odradio lavovski posao. S te strane to je ipak vidljiv napredak.

Dvojac zadnjih veznih sačinjavali su Frenkie de Jong i Sergio Busquets. Dosta su griješili, predali čistih lopti, pogotovo Busquets u prvom poluvremenu. To i nije neka novost, Busquets je očajan već nekoliko godina. Da je umjesto Villarreala bio netko jači, recimo Bayern, te bi pogreške skupo stajale Katalonce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ansuuuuuuuuuu ❌2️⃣

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

U zadnjoj liniji nije bilo bitnijih promjena. Jordi Alba, Lenglet, Pique i priučeni desni bek Sergio Roberto, koji će vjerojatno ispasti iz momčadi kad i ako stigne Sergino Dest. Na vratima je bio Neto. Brazilac je mijenjao ozlijeđenog Ter Stegena. Nije imao previše posla, a što je imao, obavio je sigurno. Debitirali su u natjecateljskoj utakmici Pedri, Trincao i Pjanić, ušli su kao zamjene.

Sve u svemu, za početak sezone dobra partija. Naravno da sve ne izgleda idealno, uočljiv je debalans između lijeve i desne strane. Alba i Fati bili su puno opasniji od Sergija Roberta i Griezmanna. Njima je nedostajala dubina, ali to je djelomično i zbog taktike. Ne mogu baš oba beka biti stalno u napadu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

???? FULL TIME! ⚽️⚽️ @ansufati ⚽️ @leomessi ⚽️ OG ???????? #ForçaBarça

A post shared by FC Barcelona (@fcbarcelona) on

Messi je solidno odigrao za početak sezone. Vidjelo se da još ni izbliza nije fit, a ni odveć presretan. Posljednja burna događanja ostavila su traga na Argentincu. Sve skupa ne može se tek tako prebrisati. No možda se ubrzo situacija promijeni. Josep Maria Bartomeu opasno visi, koliko god se sam uzdizao i proglašavao za jednog od najvećih predsjednika u povijesti Barcelone. Referendum o povjerenju sve je bliže.

Učitaj još novosti