23. 09. 2020 - 11:25
Sjećate li se čovjeka kojem niko nije vjerovao da je...
907
Shares
Sjećate li se čovjeka kojem niko nije vjerovao da je tinejdžer? Ovako danas izgleda

Sjećate li se čovjeka kojem niko nije vjerovao da je tinejdžer? Ovako danas izgleda

23. 09. 2020 - 11:25
0
Shares

Joseph Minala našao se 2014. godine u centru pažnje italijanske javnosti.

Tada momak od nepunih 18 godina je zbog svog izgleda smatran prevarantom. Gotovo da nije postao čovjek koji je bio uvjeren da još nije ni punoljetan, a bile su ozbiljne optužbe da ima čak i 41 godinu.

Međutim, kasnije je dokazano raznim pregledima da je Minala zaista u godinama za koje se vjeruje da jeste. Njegov agent je u početku objašnjavao da Joseph izgleda starije jer ga život nije mazio, ali niko ni u to nije vjerovao.

screenshot-32
Kada su testovi dokazali da je sa njim aposlutno sve u najboljem redu, priče su se povukle. Minala je tada igrao za Lazio, nastupio je samo tri puta i bio je često na posudbama.

Šest godina kasnije Kamerunac nosi dres kineskog Qingdao Huanghaija. Prije mjesec dana je proslavio svoj 24. rođendan i vjeruje da bi imao bolju karijeru da nije bilo priča o njegovim godinama.

"Imao sam priliku potpisati za neke klubove, ali to se nije dogodilo zbog svih priča. Imao sam ponudu PSG-a, nije se transfer dogodio. Vjerujem da bih imao drugačiju karijeru da nije bilo svih kontroverzi", uvjeren je Minala.

Kamerunac je trenutno na posudbi u kineskom timu iz Lazija. Po povratku vjerovatno neće dobiti novi ugovor i morat će da potraži novu sredinu jer je ugovorom vezan do ljeta 2021. godine.

Mnogi su se vjerovatno pitali i kako danas izgleda. Ne razliku je se previše od onog momka od prije šest godina, ali očigledno da mu prija to što je daleko od priča o broju godina.

screenshot-31

screenshot-30

 

Sport.ba/SportSport

Učitaj još novosti