28. 09. 2020 - 19:05
Arsenal pripremio 50 miliona eura za Artetinu najveću želju
907
Shares
Arsenal pripremio 50 miliona eura za Artetinu najveću želju

Arsenal pripremio 50 miliona eura za Artetinu najveću želju

28. 09. 2020 - 19:05
0
Shares

Topnici traže kapitalno pojačanje za kraj prijelaznog roka.

Još nešto više od sedam dana ostalo je do kraja prijelaznog roka i Arsenal nema više vremena za čekanje. Trener Mikel Arteta traži kapitalna pojačanja u veznom redu, a uprava kluba je prešla na konkretne poteze.

Artetine najveće želje su Houssem Aouar iz Lyona i Thomas Partey iz Atletico Madrida. Zajedno koštaju preko 100 miliona eura što je iznad Arsenalovih financijskih limita, ali bi barem jedan od njih mogao sletjeti na Emirates, a to bi prije mogao biti Aouar.

mikel-arteta-arsenal-gettyimages-531582936

Arsenalova prva ponuda od 38 milijuna eura glatko je odbijena u Lyonu. Predsjednik Jean Michel Aulas izjavio je da nije ni razmišljao.

„Arsenal je daleko od Aouarove stvarne vrijednosti. Računamo na njega da će nas ove sezone vratiti u Ligu prvaka“, rekao je Aulas.

Ipak, njegove riječi uvijek treba uzimati s rezervom jer je riječ o prekaljenom liscu kod kojeg je svaki igrač na prodaju i koji već godinama uspijeva velike i bogate klubove natjerati da plaćaju više nego što su planirali. Aulas je izvjesio cijenu od 60 miliona eura za Aouara, ali se vjeruje da je spreman i na mali popust.

Arsenal sprema drugu ponudu i to je ono čemu se Aulas nadao. Britanski mediji javljaju da će druga ponuda uskoro otići na adresu Lyona, a spekulira se o njenoj vrijednosti. Ugledni Times javlja da će ona svakako biti veća od prvobitnih 38 milijuna eura, dok tabloid Mirror ističe da je Arsenal spreman ponuditi 50 milijuna eura kao konačan prijedlog za Aulasa i Lyon. Pregovore vode nekadašnji suigrači iz reprezentacije Brazila, Arsenalov direktor Edu i njegov kolega iz Lyona Juninho Pernambucano.

Situacija sa Parteyjem iz Ateltica je drugačija. Madriđani ga ne žele prodati i inzistiraju na otkupnoj klauzuli od 50 miliona eura koja je po Arsenalovom mišljenju visoka. Dva kluba već danima vode pregovore o odlasku Lucasa Torreire u suprotnom smjeru i Arsenal bi mogao iskoristiti Urugvajca da prepolovi cijenu za ganskog veznjaka.

Učitaj još novosti