25. 08. 2020 - 07:50
IPAK NIŠTA OD LAUTARA MARTINEZA Koeman pronašao zamjenu za...
907
Shares
IPAK NIŠTA OD LAUTARA MARTINEZA Koeman pronašao zamjenu za Suareza: Ovo je mač s dvije oštrice, Barca mnogo riskira, ali može dobiti VRHUNSKU HAUBICU

MEMPHIS DEPAY STIŽE NA NOU CAMP?!

IPAK NIŠTA OD LAUTARA MARTINEZA Koeman pronašao zamjenu za Suareza: Ovo je mač s dvije oštrice, Barca mnogo riskira, ali može dobiti VRHUNSKU HAUBICU

Sport.ba
25. 08. 2020 - 07:50
0
Shares

Katalonski list "Mundo Deportivo" objavio je da Ronald Koeman samo nekoliko dana nakon što je preuzeo klub radi na potpunoj rekonstrukciji ekipe.

To su potkrijepili činjenicom da Nizozemac želi pomladiti Barcelonu te u svlačionici ne želi imati puno starijih igrača, a prvi kojeg je otpisao je Luis Suarez. Koeman ga je nazvao i rekao mu da na njega više ne računa te će Urugvajac morati pronaći novi klub.

Nakon njega nazvao je Rakitića i Umtitija te im rekao istu stvar, a sve u dogovoru s klubom koji je Koemanu navodno dao puno veće ovlasti nego što su imali njegovi prethodnici. 

Tako će Barcelona ostati bez napadača koji je stigao u ljeto 2014. godine iz Liverpoola. Taj transfer je do sad, sa svim bonusima, Barcelonu stajao nešto više od 80 miliona eura, ali je Suarez bio jedna od ključnih Barcinih investicija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+ 3 a seguir ???????????????? @fcbarcelona #siemprepositivo

A post shared by Luis Suarez (@luissuarez9) on

Sjajni Urugvajac je u šest godina na Nou Campu osvojio četiri naslova prvaka, četiri Kupa kralja, Ligu prvaka, europski superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo. Za Barcu je odigrao 283 utakmice te zabio čak 198 golova uz 109 asistencija.

Ugovor s Barcelonom imao je do sljedećeg ljeta, a zarađivao je nešto manje od 20 miliona eura po sezoni. Kako piše pomenuti list, Barcelona će već ove sedmice raskinuti ugovor s njim te mu po dogovoru isplatiti određeni dio preostalog iznosa iz ugovora, nakon čega će Urugvajac postati slobodan igrač.

Najzainteresiraniji za njega je Ajax za koji je Suarez od 2007. do 2011. zabio 111 golova i kojem već dugo nedostaje pravi, klasični centarfor. Za Urugvajca su interes pokazali i neki engleski klubovi, a vrlo je zainteresovan i Milan.

Barcelona već neko vrijeme cilja Lautara Martineza iz Intera, ali Koeman ima drugačiju i jeftiniju opciju. Radio stanica RAC1 javlja kako je Koemanova glavna opcija da zamijeni Urugvajca niko drugi do Memphis Depay iz Lyona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just be grateful for waking up another day. ???????? #AllGloryToGod

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

Depayev ugovor s francuskim klubom traje do sljedećeg ljeta pa Barcelona ne bi morala platiti više od 40 miliona eura. Prošle sezone sjajni Nizozemac je zabio 15 golova u 22 utakmice za Lyon. Ranije je bio član Man. Uniteda, ali nije se proslavio na "Old Traffordu".

(Sport.ba)

Učitaj još novosti