14. 08. 2020 - 08:15
Poznati parovi doigravanja za prvaka NBA lige
907
Shares
Poznati parovi doigravanja za prvaka NBA lige

Poznati parovi doigravanja za prvaka NBA lige

14. 08. 2020 - 08:15
0
Shares

Večeras se igraju posljednje četiri utakmice regularne sezone u NBA ligi, no one neće ništa promijeniti kada su parovi play-offa u pitanju.

Nakon sinoćnjih rezultata dobili smo konačnu sliku poretka u Zapadnoj konferenciji, a jedino preostaje da vidimo ko će kao 8. ekipa igrati protiv Los Angeles Lakersa.

Portland je završio na osmom mjestu i igrat će protiv devetoplasiranog Memphisa play-in koji je napravljen ove sezone zbog prinudnog skraćenja sezone.

Portlandu za duel s prvoplasiranim Los Angeles Lakersima treba jedna pobjeda, a Memphisu dvije.

Drugoplasirani Los Angeles Clippersi će igrati protiv Dallasa i taj duel bi trebao biti među najzanimljivim na Zapadu. Denver će odmjeriti snage s Utahom, a Oklahoma City s Houstonom.

Na istoku ćemo večeras samo dobiti odgovor na pitanje ko će biti četvrtoplasitani, Miami ili Indiana, ali to ništa ne mijenja kada je plaay-off u pitanju s obzirom da će oni igrati sigurno međusobno, a ne postoji prednost domaćeg terena.

Milwaukee će igrati protiv Orlanda, Toronto protiv Brooklyna, a bez ikakve sumnje najzanimljivije duele prvog kola igrat će Boston i Philadelphia.

Sve serije će se igrati na četiri pobjede, odnosno u maksimalno sedam utakmica kao što je bi slučaj i ranije u "normalnim" okolnostima.

Play-off počinje u ponedjeljak.

Zapad:

LA Lakers - Portland/Memphis
LA Clippers - Dallas
Denver - Utah
Oklahoma City - Houston

Istok:

Milwaukee - Orlando
Toronto - Brooklyn
Boston - Philadelphia
Miami - Indiana

Izvor:Klix

Učitaj još novosti